Instagram #1

Groen doen

Een Pilea Peperomioides! Wat?

19 december 2016
Pilea peperomioides- Bringinghappiness.nl

Oké ik ben al een tijdje verliefd op dit plantje.. de Pilea peperomiodes oftewel de pannenkoekenplant ala de Chinese money plant. Op internet en Instagram zag ik die plantje veelvuldig voorbij komen, want hij is schijnbaar überhip. Het was echter blijkbaar onmogelijk om er ook daadwerkelijk een aan te schaffen. Ik kon er nergens eentje vinden.. tot een maand of drie geleden. Ineens zag ik hem staan bij de Intratuin en ik nam hem uiteraard mee.

Thuisgekomen zette ik het plantje in een potje, gaf het wat water en praatte er zachtjes tegen. Nou ja, dat laatste niet natuurlijk. Ineens ontdekte ik niet 1, maar 2 uitlopers aan zaten. En zo ging ik van 1 pannenkoekplantje naar maar liefs 3 pannenkoekplantjes. Ik heb de twee uitlopers voorzichtig losgesneden en in een bakje water gezet, zodat er worteltjes aankwamen. Daarna heb ik ze in een potje in de aarde gezet. Soms als het stekje al wat groter is kun je hem een beetje uitgraven en met wortels en al eruit halen. Je kunt de stekjes dan gelijk in de aarde zetten.

Pilea peperomioides- Bringinghappiness.nlIk vind het iets wonderbaarlijks dat ik zo mijn eigen plantjes ‘kweek’. Ik weet dat je meerdere planten kunt stekken, maar bij deze plant gaat het zo ontzettend makkelijk. In eerste instantie had ik trouwens mijn stekjes in terracotta potjes gezet, maar toen wilde ze niet echt groeien. Ik heb gelezen dat dit komt, omdat de potjes teveel van het water opnemen. Uiteindelijk heb ik de stekjes in een geglazuurd potje gezet en eerlijk is eerlijk, daarna zijn ze veel beter gaan groeien.

Het plantje houdt wel van licht, maar niet van direct zonlicht. De grond moet een beetje vochtig blijven, maar je kunt het plantje uiteraard beter niet verzuipen 😉

 • Inge
  19 december 2016 at 09:37

  Jaa ik heb ze ook en heb ook al 2 keer gestekt (en die groeien als een malle). Ik heb binnenkort mijn hele woonkamer volstaan denk ik. Ik houd van zulke retro plantjes, volgens mij ben ik in het verkeerde tijdperk geboren. 😀

 • Margaret
  19 december 2016 at 13:12

  Gave plantjes. Leuk om met één plant een hele vensterbank vol te kweken. Ik wilde dat deze planten er ook groot waren, met grote bladeren.

  Groetjes, Margaret

 • sammie
  19 december 2016 at 16:13

  Ik zie ze zo vaak op instagram en bij bloggers voorbij komen, inderdaad een hip plantje 🙂 Ik zag ze laatst bij Dille & Kamille staan. Ik hou het bij cactussen en mijn sanseveria’s, die groeien ook zo hard 🙂

 • Angela
  19 december 2016 at 16:13

  Wat een super leuk plantje! Wij hebben in ons huis helaas geen echte plantjes. Maar zodra ik op mijzelf ben wil ik die wel. Deze is zo leuk!

 • Sara | MevrouwMiauw
  19 december 2016 at 19:34

  Ohhh, ik wil ook een pannenkoekenplant. Ik ben alleen zo bang dat mevrouw poes ze op zal gaan eten. Zelfs een cactus is niet veilig voor haar.. Super leuk dat je van één naar drie plantjes bent gegaan. De mini is echt té cute! <3

 • Johanna
  20 december 2016 at 15:00

  Ik heb er net ook eentje gekregen, een baby’tje 🙂

 • Rowan
  22 december 2016 at 18:53

  Wat leuk! Ik ben gek op dit plantje! Ik vind ze mooi, stijlvol en schattig tegelijkertijd. Mijn moederplant heeft al 2 baby’s geproduceerd! Echt super leuk!!

Stay weird