Instagram #1

Boeken Reviews

Boek: Donna Tart – De kleine vriend

4 november 2008

kleinevriend
Titel: De kleine vriend
Auteur: Donna Tart
Oordeel: **

Dikke pil waar ik nauwelijks doorheen kwam. Alles wordt tot in de kleinste detail beschreven en daarom is het soms wat ‘saai’ om te lezen. Niet een boek wat ik snel een tweede keer zou lezen en om eerlijk te zijn.. ik zou het een ander ook niet snel aanraden… verschrikkelijk!

In een kleine stad in Mississippi groeit Harriet Cleve Dusfresnes op, geplaagd door de moord op haar negen jaar oudere broertje, dat opgehangen aan een boom in hun tuin werd gevonden toen ze nog een baby was.

Robins moordenaar is nooit gevonden, noch heeft de familie het verlies ooit kunnen verwerken. Met een vader die gescheiden leeft van de familie en een moeder die uitgeschakeld en verlamd is door verdriet, leeft Harriet grotendeels in de wereld van haar eigen verbeelding, eenzaam en alleen – zelfs in het gezelschap van haar oudere zusje, die nimmer meer in staat zou zijn op te roepen wat zij op die verschrikkelijke dag had gezien, en van haar oudere tantes, voor wie de tragedie een grote klap is geweest.

Maar voor Harriet is Robin ook de schakel met de gelukkige tijd van vroeger, die ze kent van foto’s en verhalen, en dus besluit ze in de zomer van haar twaalfde jaar zijn moordenaar te vinden en revanche te nemen.
Bron: Bol.com

  • Marieke
    15 januari 2009 at 13:16

    Volgens mij heb ik deze nooit uitgekregen…

  • Lnnk
    15 januari 2009 at 23:50

    @Marieke: begrijpelijk 😉

Stay weird