Instagram #1

DIY

DIY Terracotta potje met geometrische vormen

22 november 2015
DIY Flowerpot geometrical shapes - Bringinghappiness.nl

De laatste tijd heb ik een enorme zwak voor planten en terracotta potjes. Vraag me niet waarom, misschien omdat je het op veel plekken ziet, maar ik vind het zo lekker huiselijk. Bij de IKEA kwam ik mooie strakke terracotta potten (INGEFÄRA) tegen en ik besloot ze te decoreren met wat verf. Deze DIY is simpel om te maken en je hoeft er geen bijzondere dingen voor aan te schaffen. Met wat simpele acrylverf, schilderstape, kwast en een leuk potje kom je al een heel eind.

DIY Flowerpot geometrical shapes - Bringinghappiness.nl

Benodigdheden

▲ Terracotta potjes
▲ Kwastje
▲ Schilderstape
▲ Verf (ik gebruikte acrylverf)

Werkwijze

▲ Plak met de schilderstape een driehoek af. ▲ Breng nu een laagje verf aan. Acrylverf droogt redelijk snel dus je kunt snel weer een nieuwe laag aanbrengen. ▲ Verwijder de tape als de verf goed gedekt heeft en laat nog even heel goed drogen. ▲ Dat is alles!

DIY Flowerpot geometrical shapes - Bringinghappiness.nl

 • Esmée
  22 november 2015 at 08:28

  Wat gaaf! Ik vind je foto en lay-out ook prachtig!

  • Lonneke
   22 november 2015 at 16:07

   @Esmée: Dank je wel, wat lief!

 • Frauke
  22 november 2015 at 08:55

  Leuk! Dit hebben wij ook al een tijdje gedaan en het is inderdaad een fijne manier om een terracotta potje op te fleuren. Al moet ik zeggen dat ik die van ons alweer wat beu ben, dus binnenkort doe ik er maar eens een ander laagje overheen haha :D. X

  • Lonneke
   22 november 2015 at 16:08

   @Frauke: haha dat herken ik. Ik heb deze DIY al een tijd geleden gemaakt. Ik kan dingen ook snel beu zijn, maar daar zijn dit soort DIY-ideeën wel perfect voor. Fijne avond nog!

 • Quinty
  22 november 2015 at 11:14

  Wat leuk! Ik vind de kleurtjes die jij in je blog verwerkt ook heel leuk bij elkaar passen.

  • Lonneke
   22 november 2015 at 16:08

   @Quinty: dank je wel. Momenteel heb ik een enorme zwak voor pasteltinten!

 • gerhilde maakt
  22 november 2015 at 12:01

  Een kleine moeite met een leuk effect. Toffe DIY!

  • Lonneke
   22 november 2015 at 16:08

   @Gerhilde: Dank je wel!

 • Suuz
  22 november 2015 at 13:41

  ooooh wat leuk zeg!! Origineel en simpel!

 • Anouk
  22 november 2015 at 14:45

  Leuk! Ik heb zoiets op mijn dozen en kastje geschilderd 🙂

 • Sara
  22 november 2015 at 17:24

  Wauw, ziet er echt heel erg leuk uit!

 • Alyssa
  1 december 2015 at 22:02

  Tof idee, het ziet er heel leuk uit! Leuke kleurtjes heb je ook gekozen.

 • Terracotta potjes beschilderen - Bringing Happiness
  9 december 2016 at 06:00

  […] Ik deelde al eens eerder een DIY met terracotta potten en deze is ook nog steeds erg leuk om te doen. Je vindt hem hier. […]

Stay weird