Instagram #1

DIY

DIY letters op een mok

15 november 2015
DIY Letters on a mug - Bringinghappiness.nl

Een tijdje geleden kocht ik een paar witte mokken bij de IKEA. Volgens mij zijn ze pas sinds dit jaar in de collectie en ik vind ze een mooie strakke vorm hebben. Bovendien zijn ze ideaal voor een grote kop cappuccino, soep of warme chocolademelk met marshmallows. Nu zijn de mokken gewoon simpel wit, dus ik wilde ze een beetje personaliseren en toen ik bij de bouwmarkt letterstickers tegenkwam wist ik precies wat ik daarmee wilde doen.

Met deze DIY maak je de koppen net wat persoonlijker Γ©n het is super super super makkelijk! Leuk om cadeau te geven tijdens de aankomende feestdagen. Ik heb er in deze DIY voor gekozen om een letter op de mok te plakken, namelijk onze voorletters, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een woord op te plakken. De letters zijn in verschillende groottes te verkrijgen dus je kunt alle kanten op.

DIY Letters on a mug - Bringinghappiness.nl

Benodigdheden

β–² Mok of kommetje
β–² Letterstickers
β–² Afwasmiddel

DIY Letters on a mug - Bringinghappiness.nl

Werkwijze

β–² Maak de mok of het kommetje eerst goed vetvrij. Dit kun je simpel doen door ze af te wassen met wat afwasmiddel. β–² Droog de mok heel goed af. β–² Nu is het een kwestie van de sticker erop plakken. Mijn letterstickers zijn van het merk Pickup en ik kocht ze bij de Karwei. Het lettertype is Nobel en ze zijn 60 mm groot. Het is best lastig om ze goed recht te plakken dus neem je tijd. β–² Wrijf de stickers heel goed aan. β–² Hoewel de stickers waterproof zijn verwacht ik niet dat ze een ronde in de vaatwasser overleven dus je kunt ze beter afwassen.

DIY Letters on a mug - Bringinghappiness.nl

 • Marlotte
  15 november 2015 at 07:44

  Wat een ontzettend leuke Γ©n simpele diy. Inderdaad ook heel leuk om cadeau te geven met de feestdagen, ga deze zeker onthouden!

 • EsmΓ©e
  15 november 2015 at 07:49

  Wat een leuk idee! Zelf vind ik lettermokken erg gaaf!

 • Quinty
  15 november 2015 at 09:26

  Een hele leuke diy! Deze ga ik zeker onthouden.

 • Britt β€’ Annebrittures
  15 november 2015 at 10:26

  Oh ontzettend leuke DIY dit! Het had ook nog tof geweest als ze van krijtbordverf waren, haha. Dan kon je er nog lijntjes op tekenen met krijt. Of misschien wordt dat net wat too much voor een theekopje. πŸ˜‰ Ziet er mooi uit, lijkt me alleen echt wel een hel om dat er mooi recht op te krijgen, haha.

  • Lonneke
   16 november 2015 at 11:43

   @Britt: ja dat is ook lastig inderdaad. Als je goed naar de L kijkt zie je dat het bij mij ook niet helemaal goed is gegaan πŸ˜‰

 • Anne
  15 november 2015 at 10:28

  Wat leuk bedacht en simpel om te maken! πŸ™‚

 • Suuz
  15 november 2015 at 11:28

  Oooh wat onwijs leuk! Simpel om te maken en een stuk goedkoper dan de Designletter mokken!

 • Liliane
  15 november 2015 at 19:25

  Wat leuk en simpel! Goed idee!

 • Estrella
  15 november 2015 at 19:49

  Leuk idee!

 • Marlous
  15 november 2015 at 22:29

  Leuk! Zo lijken het op de mokken van Arne Jacobsen!

 • Renske
  16 november 2015 at 14:51

  Wat een ontzettend makkelijke, maar erg leuke DIY! Ik vind die lettermokken (en borden trouwens) zo ontzettend leuk, maar tegelijk zo duur. Dit is een goed alternatief! πŸ™‚ Hoewel ik vrees dat ik bij een minder dure maand alsnog de ‘originele’ lettermok zal kopen, hahaha! Dit ga ik zeker eens proberen in ieder geval!

 • Anouk
  17 november 2015 at 11:20

  Ziet er leuk uit! Alleen nog eventjes stickers kopen πŸ™‚

 • Marlin
  20 november 2015 at 13:45

  Hi Lonneke,

  wat een leuk idee, zeker ook nu de kerst er alweer bijna is!
  Volgens mij heb je het Helvetica lettertype gebruikt, of niet?
  En kun je mij vertellen welke lettergrootte dit is?

  Ik kan niet wachten om hier zelf mee aan de slag te gaan!

  Groetjes,
  Marlin

Stay weird