Instagram #1

Mama & Mini

Dingen die ik mis nu ik moeder ben

18 mei 2016

Echt die meiden van mij zijn de mooiste, liefste en schattigste kindjes. Nou ja vanuit mijn perspectief dan, ik begrijp ook wel dat anderen er niets bijzonders aan vinden. Hoe dan ook.. mijn meiden, ik zou ze absoluut niet meer kunnen missen, maar er zijn wel wat dingen in mijn leven die ik eeeeeeenorm mis.

1. Spontaan de deur uitlopen, een behoorlijke open deur, maar damn wat mis ik dat! Gewoon je tas pakken, de voordeur uitlopen, in de auto stappen en hup op pad. It ain’t going to happen met kleine kinderen.

2. Slaap.. gewoon de hele nacht kunnen slapen. ’s Avonds gaan liggen en pas 8 uur later op hoeven te staan. Nachtelijke toiletbezoeken uitgezonderd, want ik heb nu eenmaal de domme gewoonte om voor het slapen te gaan nog even een halve liter of meer water te drinken (onder het mom dat ik nog niet aan 2 liter water zit).

3. In de ochtend op mijn gemak opstaan en rustig kunnen ontbijten zonder omvallende bekers melk en ‘mama mama mama’ echoënd in mijn oor om vervolgens te ontdekken dat mijn dochter van voor tot achter onder de appelstroop zit.

4. Gewoon rustig een boek lezen op de bank zonder dat er iemand aan mijn voeten zit of op me klimt. Al moet ik bekennen dat luisterboeken een goed alternatief zijn.

5. Mooie reizen maken. Ik weet dat je, je kinderen prima mee kunt slepen naar de andere kant van de wereld, maar daar heb ik momenteel gewoon he-le-maal geen zin in. Ik zou me vreselijk voelen als een van mijn meiden de hele vlucht hysterisch huilt of zo. En hysterisch huilen kunnen ze.. echt.

[bctt tweet=”Dingen die je mist als moeder zijnde..” username=”lonn3k3″]

6. Gewoon iets lekkers uit de kast pakken zonder dat ik aangestaard word door een paar ogen en een paar handen in de lucht die duidelijk ook wat willen. Uitleggen dat ik wat lekkers pak en zij dat lekker puh niet mag.. is natuurlijk een absolute no go en daarom eet ik nu helemaal netjes in haar ritme. Smakelijk eten, smakelijk eten, hap hap hap.

7. Tijd om te bloggen. Ik lees jullie blogs tegenwoordig meestal op mijn telefoon in bed voor het slapen gaan waardoor ik vervolgens niet kan slapen en als ik dan in slaap val.. zie punt 2.

8. Überhaupt het hebben van tijd voor mezelf.

9. Alleen in het weekend de was doen in plaats van maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Met één kindje viel het me nog reuze mee, maar nu heb ik er twee én de oudste loopt het liefste in de tuin te ravotten. Do the math.

10. Een opgeruimd huis. Ik ben zwaar neurotisch wat betreft het opruimen van mijn huis. Mijn huis MOET opgeruimd zijn, want dat geeft me rust. De laatste maanden kijken overdag echter tegen een heleboel gekleurd speelgoed aan. Overal. Verspreid over de vloer. Overal. Adem in, adem uit.

11. Dat ik lekker hard muziek op kan zetten terwijl ik aan het koken ben. Gewoon muziek die IK leuk vind in plaats van ‘Dat zijn de Peppers‘ van Kabouter Plop (het erge is dat dit nummer vervolgens de hele dag in mijn hoofd hangt plopperdeplop).

12. Leuke informatieve programma’s kijken of een serie-marathon houden. Ik ben Masha en de beer zoooooo beu, wat een onopgevoede rot kleuter is dat 😉

13. Dat mijn kleding na een dag nog steeds schoon is. Geen vlekken van de aardbeienjam of melk.

 • Dita
  18 mei 2016 at 14:27

  Nog niet helemaal herkenbaar voor mij maar dat komt vast. Ik geniet er nu nog van dat ik even snel wat lekkers uit de kast kan pakken zonder aangekeken te worden. Hahaha 😉 En ja even de deur uit mis ik heel soms nu ook wel al proberen we wel lekker op stap te gaan. Met 1 kindje lijkt me dat ook nog makkelijker dan met 2 of meer. En wij hebben het geluk dat al onze ouders (die van mij zijn gescheiden) op 5 min afstand wonen. Opa’s en oma’s vinden het erg leuk om op te passen, Mila vind het daar ook fijn en wij kunnen even samen weg. Win win situatie

  • Lonneke
   18 mei 2016 at 20:09

   @Dita: Met zo’n kleintje kun je eigenlijk nog relatief veel. Ze slapen vaak nog lekker in de kinderwagen en eten doen ze ook nog niet. Geniet daarvan, ze zijn maar zo kort zo klein. Ik bedoel mijn jongste is al weer ruim 4 maanden… time flies!

 • Stefanie
  18 mei 2016 at 14:53

  Hahaha zo herkenbaar! Ontzettend leuk geschreven ook. Punt 10 is hier ook een puntje. Een illusie met kinderen inderdaad. Ook zo één: na een maaltijd gewoon tafel afruimen, alles de vaatwasser in en klaar is kees. Met kinderen (in ieder geval eentje die alles zelf wil doen maar het nog nét niet kan) is het na het avondeten een slagveld onder tafel. En erop. Oja de kinderstoel natuurlijk ook niet vergeten. 😉

  • Lonneke
   18 mei 2016 at 20:12

   @Stefanie: Ja het afruimen.. drama. Onze oudste wil ‘helpen’, heel lief natuurlijk en ik laat het ook toe, maar erg opgeruimd word het er niet van 😉

 • Lidia
  18 mei 2016 at 15:46

  Zooo herkenbaar dit, ze zeggen dat het vanzelf over gaat, zucht 😜.

  • Lonneke
   18 mei 2016 at 20:13

   @Lidia: Ze zeggen het he 😉

 • Suuz
  18 mei 2016 at 18:30

  hahhahahaa hilarisch geschreven! heb geen kinderen, maar kan me er wel iets bij voorstellen!!!

 • Rowan
  18 mei 2016 at 19:44

  Ik moet echt heel hard om je lachen, wat heb je dit leuk beschreven. Ik heb geen kinderen, maar ik zie het allemaal al helemaal gebeuren!

  • Lonneke
   18 mei 2016 at 20:14

   😉

 • Sas
  18 mei 2016 at 20:06

  Oh wat een fijn stuk dit! Ik hoor juist vaak wat ik allemaal MIS omdat ik geen kids heb… Heel leuk dit dus te lezen 😉

  • Lonneke
   18 mei 2016 at 20:13

   @Sas: Haha ja alles heeft twee kanten. Ik ben gek van mijn kinderen, echt, maar het is ook zwaar dus laat je niet gek maken 😉

 • Sytse
  18 mei 2016 at 20:42

  Hahaha! Het spijt me, maar ik heb hier echt smakelijk om gelachen. En nu weet ik het zeker; ik blijf kattenvader en that’s it. 😉

 • Anouk
  18 mei 2016 at 21:25

  Poeh, zo klinkt het inderdaad wel zwaar! Ik moet zeggen dat ik het niet erg vind om na mijn oppasuurtjes weer naar huis te gaan zonder kinderen, trouwens 😉

 • Barbara
  18 mei 2016 at 23:47

  Oooooooh, zooooo herkenbaar!! Ik voel me helemaal exact hetzelfde, elk puntje geldt ook voor mij, en ik kan er nog wel enkele bedenken! En ja, natuurlijk vind ik mijn twee dochters (2 en 4) geweldig en de max en het allermooiste en liefste en leukste, enz… Maar toch, zo heel af en toe nog eens eventjes zonder zou ook wel eens leuk zijn! Zelfs nu ben ik al typend effe moeten vluchten want ze wilden per se zelf de iPad… Altijd iets 🙂

 • annouska
  19 mei 2016 at 08:00

  Poeh dat zijn wel echt van die dingen waarvan ik denk “die zou ik ook heel erg gaan missen” maar ook wetend dat het er bij hoort en dat de liefde die je krijgt van je kind een hoop goed maakt. Maar toch als dat ene momentje of puntje even kon 😛

 • Vlijtig Liesje
  19 mei 2016 at 11:45

  Erg herkenbaar! Ik mis de onbezorgdheid!

 • Sheila
  19 mei 2016 at 18:31

  Hahahahahaha…. ik moet wel heel erg lachen om deze blog. Ik kan me ook goed voorstellen dat je soms gek wordt van de speelgoed en een onopgeruimd huis. Of.. inderdaad.. dat je net schone kleren aan hebt en dat daar binnen 3 minuten iemand zijn snotneusje aan heeft afgeveegd. Wel terwijl de kleine in kwestie je een knuffel wilde geven (daarom ook die vlek op knie hoogte), maar toch 🙂

  Alhoewel ik toch geluk heb en toch nog best heel wat kan doen:
  – Oz huilt vrijwel nooit. Hij slaapt van 18:00 tot 07:15 (dus: ik kan 8 uur slapen, als ik eerder naar bed zou willen gaan. Maar ik heb dus ook tijd om een boek te lezen, Netflix te kijken, blogs te bezoeken, een bad te nemen, uit eten te gaan als manlief thuis is, etc). En dat geeft toch behoorlijk veel vrijheid.
  – Oz huilt vrijwel nooit en gaat daarom zo gewoon mee backpacken in Thailand 🙂
  – Oz houdt van dansen en luistert ook prima mee naar muziek die ík eens wil horen

  Wat een geluk. Maar goed, meneer is 17 maanden. Ik laat het wel even weten hoe het is als meneertje iets ouder is. Maar ik heb hoop dat hij het me dan ook nog makkelijk maakt 🙂

 • Nesrin
  20 mei 2016 at 12:54

  Dit is zo herkenbaar 😉 Geweldige lijst hoor. Masha is inderdaad een vervelend figuurtje hahaha. Met plezier gelezen Lonneke!

 • Anyone Specific
  23 mei 2016 at 21:19

  In reactie op punt 3: ook volwassenen kunnen als ze even niet opletten van voor tot achteren ineens onder de appelstroop zitten. Learned that the hard way. 😉

 • Eva
  23 mei 2016 at 21:32

  Hahahaha uiteraard herken ik, goed op het laatste punt na dan niks, maar het lijkt me toch ondanks alles vooral heel erg gezellig!

 • Jolinda - Missforty.nl
  25 mei 2016 at 12:38

  Grappig en tot op zekere hoogte herkenbaar voor mij. Mijn lijstje met dingen die ik mis is denk ik een stuk korter omdat mijn kids wat ouder zijn en mij steeds minder claimen. Maar dat opgeruimde huis…oh boy… 🙂

 • Wilmaaa
  25 mei 2016 at 16:47

  Herkenbaar hoor! Veel dingen hier ook 😉 Vooral dat slapen he..

 • Marcella
  26 mei 2016 at 22:47

  Leuk om te lezen Lon! Ik moet eerlijk bekennen dat ik een aantal punten zeker niet mis, haha! Maar je krijgt er wel een hoop gezelligheid voor terug!

 • Brenda
  30 mei 2016 at 19:52

  Whahahahahahahahahahaha… Je krijgt het weer terug als je zouden worden! 🙂

 • Brenda
  30 mei 2016 at 19:53

  Ouder bedoel ik… 🙂

 • Denise
  5 juni 2016 at 20:10

  Haha, heel herkenbaar, maar als ze nét ietsje ouder zijn worden sommige dingen weer makkelijker, en anders. (En sommige dingen ook helemaal niet trouwens.) Om het reizen moest ik ook lachen. Die van mij konden dat ook hoor, dat huilen, en ook ik maakte me daar druk om, maar toch heb ik me daar niet door laten weerhouden. Punt 1 heb ik wel ook heel lang héél moeilijk gevonden; ook dat je niet gewoon even in je ééntje weg kunt (zeker toen ik net alleenstaande moeder was geworden, toen ze 2 en 4 waren.)

Stay weird