Instagram #1

Europa

Denemarken

12 mei 2015

Eindelijk hebben we een besluit genomen met betrekking tot onze vakantie. Ik weet niet wat het is, maar sinds onze wereldreis zijn we enorm slecht geworden in plannen. Het liefste vertrekken we gewoon en ze zien we wel waar we stranden. Met een kleine denk ik daar echter anders over en dus moesten we een leuke bestemming vinden. Echt ik had al bedacht dat we naar Frankrijk zouden gaan, eerst werd het Normandië, toen de Ardeche en daarna de jura. Te duur, te ver rijden, te grote camping, bla bla bla en nog meer van dat soort luxe-problemen. Hoe dan ook, zoals de titel al zegt, gaan we dus naar Denemarken.

20061000Denemarken3

Nysted

Ik heb een zwak voor Scandinavië, ik weet niet wat het is, maar ik hou van die landen. Met name Noorwegen is favoriet, maar het is ook een heel eind rijden en met een (dan) 10 maanden oude baby achterin de auto vind ik dat niet zo’n succes. Toen ik een beetje aan het surfen was vond ik uiteindelijk een geweldig huis aan het strand in Nysted in Denemarken. Nou ja.. op de foto ziet het er in ieder geval prachtig uit. Om heel eerlijk te zijn word ik altijd blij van een huis aan zee, zelfs als het bewolkt is. Ik kan echt uren naar de zee staren, nou ja in ieder geval toch wel een half uur.. uh nou ja minuten dan. Nu maar hopen dat de maand juni mooi weer met zich mee gaat brengen, want een beetje zon zou wel fijn zijn!

20061000Denemarken5

Kopenhagen, slaapplek en tips gezocht!

De eerste week brengen we dus door in Nysted en daarna willen we nog een aantal dagen door gaan brengen in Kopenhagen. Nu ben ik al een keer of drie in Kopenhagen geweest, maar ik heb er nog nooit de nacht doorgebracht. Meestal zaten we ergens in de buurt en gingen we er een dagje naartoe. Nu we een kleine hebben wil ik graag wat meer tijd hebben in de stad zelf. Ik ben AirBNB aan het afstruinen voor een leuk adresje waar we ook uit de weg kunnen met de kleine meid. Mocht iemand tips hebben dan hoor ik het graag!

20061000Denemarken4Ik ben al vaker in Kopenhagen geweest, maar eerlijk is eerlijk, volgens mij is de laatste keer in 2006 geweest en dat is inmiddels ook alweer een tijdje geleden. Dus mocht je nu tips hebben voor toffe winkels, fijne eetplekken o.i.d. laat het me dan weten!

20061000Denemarken6

En jij?

Heb jij plannen dit jaar om op vakantie te gaan en waar ga je dan naartoe? Of blijf je juist thuis?

 • gerhilde maakt
  12 mei 2015 at 06:55

  Geen tips, maar het staat ook op ons lijstje, dus ik volg hier mee. 🙂

 • Dita
  12 mei 2015 at 06:57

  Wat leuk! 🙂 Wij zouden gaan zeilen in Griekenland maar aangezien vriendlief net een nieuwe baan heeft en nog niets weet mbt zijn vakantie weten we het nog niet. Ik heb waarschijnlijk weer 6 weken zomervakantie maar aangezien het met mijn werk ook allemaal erg onzeker is zien we het wel.

 • Frauke
  12 mei 2015 at 07:17

  Wauw, wat een geweldige bestemming! Kopenhagen staat echt nog op mijn to-visit lijstje, lijkt me een prachtige plek. Fijn dat jullie er eindelijk uit zijn waar de reis naartoe gaat, ik snap best dat dat met een kindje wat moeilijker is! In ieder geval: ik heb geen tips, maar wens jullie wel alvast veel plezier! X

 • Wieneke
  12 mei 2015 at 07:20

  kopenhagen lijkt me echt heel mooi, ben benieuwd! Ik ga dit jaar een dagje naar Turijn met twee overnachtingen in het centrum. Verder geen plannen nog.

 • Renske
  12 mei 2015 at 08:01

  Tof dat jullie naar Denemarken gaan! Kopenhagen staat ook nog op mijn lijstje. 🙂 Ik ben benieuwd hoe het daar is. Lijkt me erg mooi! Ik vertrek over vier weken naar Santorini. Ontzettend veel zin in! 🙂

 • Margot
  12 mei 2015 at 09:04

  Wat leuk! Kopenhagen blijf ik een leuke stad vinden. Ik ga binnenkort een weekendje met vriendinnen naar Nice en ik wil met mijn vriend ook nog ergens een weekje weg, maar we hebben nog niks gepland.

 • nenacecilia
  12 mei 2015 at 09:14

  Wij vertrekken op 7 juni (da’s minder dan een maand, WOEHOE!) naar Scandinavië. We beginnen in Aarhus (dan naar Stavanger, Oslo, Stockholm, Öland, Ystad) en eindigen in Kopenhagen. Hier logeren wij in Kopenhagen: https://www.airbnb.be/rooms/2401835 .
  Pff, ik kan echt niet wachten!

 • Tamarah
  12 mei 2015 at 09:23

  Leuk plan! Denemarken vond ik zelf niet zo spannend, maar dat komt misschien ook omdat ik de laaste keer alleen maar snelweg en grauwe duinen heb gezien. Wij vertrekken zelf over twee maanden naar Spanje, zo veel zin in! <3

 • Kim
  12 mei 2015 at 10:03

  Geen tips, sorry. Het ziet er vooral heel erg tof uit! Veel plezier. 🙂

 • Renate
  12 mei 2015 at 10:05

  Wat een super leuke bestemming. Ik wil ook een keer naar Scandinavië, maar dan meer als een keertje tussendoor. De zomer hou ik heel er van zon vakanties en zo ga ik dit jaar ook naar Portugal.

 • Stella
  12 mei 2015 at 10:19

  Ahhh Kopenhagen, daar wil ik ook graag nog een keertje naartoe. Het lijkt me daar echt bijzonder. En heel mooi. Ik heb verder geen tips, maar die zijn vast wel ergens te vinden! Liefs, en alvast veel plezier met het plannen van de reis!

 • Vlijtig Liesje
  12 mei 2015 at 11:11

  Fijn dat je een bestemming hebt kunnen kiezen. Wij blijven lekker thuis!

 • Linda
  12 mei 2015 at 12:52

  Ohhh wat klinkt dat leuk! Ik wil ook nog graag een keer naar Denemarken, ben nog nooit in Scandinavië geweest eigenlijk! Vooral Kopenhagen lijkt me een leuke stad.

 • Suuz
  12 mei 2015 at 13:21

  Oooh wat gaaf! ben er nog nooit geweest dus helaas geen tips maar staat wel op mijn lijstje nog!! Heeeeel veel plezier alvast :-)!

 • sammie
  12 mei 2015 at 14:07

  Wij gaan niet op vakantie ivm de honden maar kan me voorstellen dat het leuk is om naar uit te kijken. Als ik zo die foto’s zie lijkt het me er erg mooi!

 • Karlijn
  12 mei 2015 at 21:05

  O man, wat heerlijk! Ik zag de titel en kreeg meteen een glimlach op mijn gezicht. Tips voor Kopenhagen heb ik wel. Ik moet nu weg, maar ik stuur je snel even een mailtje okee? X

 • Zjojes
  12 mei 2015 at 22:29

  Denemarken is zo fijn!
  Ik ging er vroeger ieder jaar met mijn ouders naartoe en nu ga ik zelf met mijn kinderen.
  Ik ben wel heel benieuwd hoe Nysted bevalt. Wij wilden nl afgelopen zomervakantie naar Nysted. 🙂
  Heerlijk vooruitzicht in ieder geval!
  Groetjes,
  Joyce

 • Elise
  14 mei 2015 at 19:51

  Wij hebben geboekt naar Egypte, puur voor het mooie weer, maar ik ga omboeken. Het wordt mij te link daar met de IS. Denk Griekenland en anders wordt het Zuid-Europa.

  Scandinavie lijkt mij mooi maar we willen graag mooi weer 🙂

 • Mylene
  18 mei 2015 at 11:29

  Ik heb ook iets met Scandinavië, hoewel ik alleen nog in IJsland ben geweest. Maar Noorwegen en Denemarken bijvoorbeeld lijken me echt geweldig. De mensen, de cultuur, de landschappen <3 Ik wil daar ook wel graag naartoe gaan!

 • annouska
  18 mei 2015 at 11:44

  Oeh wat leuk Denemarken! Ik kan je er helaas geen tips voor geven want ik ben er nog nooit geweest.

  Zelf hebben we nog geen vakantie geboekt, we zien wel waar we heen gaan. Ligt er eerst aan of we het huis kopen wat we nu gezien hebben hehe.

 • Eva
  18 mei 2015 at 22:23

  Wat een fijne plannen! En voor zo’n huisje aan zee zou ik ook zo tekenen 🙂
  We hebben laatst vrij roekeloos een week Lissabon geboekt. In december staat Thailand op de planning (nog met potlood maar wel érg zwart potlood 😉 ) en ik zag het niet zitten om dan tot december niet op vakantie te gaan.. Dus Lissabon it is! En nog een week Nederland, wat nu dan ook als ‘vakantie’ telt maar dat natuurlijk niet écht is 😉

 • Marcella
  20 mei 2015 at 13:55

  Wat een onwijs gaaf huis Lonneke, dat wordt vast een heerlijke vakantie! In zo’n huis wil ik ook graag eens verblijven, ik ben zelf alleen in Kopenhagen geweest (2006) en ik zou graag meer zien van het land. Ik heb je vraag voor tips uitgezet op Twitter. Aangezien ik er dus ook in 2006 was, heb ik helaas geen tips voor je.

 • Elisa van Kostelijkleven
  24 mei 2015 at 09:55

  Oh wat gaaf, nee wij hebben echt helemaal nog geen plannen!

Stay weird