Instagram #1

Boeken Reviews

Boek: Jennifer Cody Epstein – De orchidee van Shanghai

2 december 2008

20081200OrchideevanshangTitel: De orchidee van Shanghai
Auteur: Epstein, J.C.
Oordeel: ** ** **

Ik kwam er in eerste instantie wat moeilijk in, maar toen ik er eenmaal in zat heb ik het ook in een ruk uitgelezen. Niet moeilijk geschreven. Interessant en indrukwekkend onderwerp. Zoek je nog een boek voor tijdens de koude winterdagen? Dan is deze absoluut een aanrader!

De arme wees Xiuqing wordt op veertienjarige leeftijd verkocht als seksslavin. Na een paar verschrikkelijke jaren weet ze zich binnen het bordeel waar ze Yuliang wordt genoemd op te werken en de aandacht te trekken van een rijke ambtenaar. Hij maakt haar tot zijn concubine en geeft haar papier om te leren schrijven en te tekenen.

Als een van de eerste vrouwen weet Pan Yuliang een plaats te veroveren in de door mannen gedomineerde kunstenaarswereld, eerst in Shanghai en daarna in Parijs. Daar, tijdens de roaring twenties, leert ze veel andere schilders kennen en maakt ze zich haar betoverende stijl tussen oosters en westers eigen. Een stijl die haar beroemd en berucht maakte, en haar uiteindelijk voor een vernietigende keuze plaatst. De keuze tussen haar kunst en de grote liefde van haar leven.
Bron: Bol.com

 • Nientjuh
  4 december 2008 at 11:11

  Dank je wel voor je boektip. Ik kan de laatste tijd mij moeilijk er toe zetten om een boek te pakken. Maar als het mij lukt dat is het vaak een Chicklit boek.
  Hele fijn dag meis, groetjes Jeanine

 • roos
  5 december 2008 at 21:12

  Ik weet niet, aan ene kant denk ik dat ik er te jong voor ben aan andere kant klinkt het wel leuk ..

 • Danielle
  11 december 2008 at 21:47

  klinkt als een mooi boek!! ik ben nu een super dik boek aan het lezen dut het duurt nog even voor ik aan een nieuwe toe ben πŸ˜‰

 • Just J.
  15 december 2008 at 21:16

  Meid!
  Thanks voor de tip!
  Ik was nog op zoek naar een Kerstcadeautje voor op mn lijstje, heb em er meteen bij gezet :D:D!

  Lfs!

Stay weird