Instagram #1

Boeken Reviews

Boek: De Groene Meisjes

7 november 2015

Een tijdje geleden bestelde ik het boek van De Groene Meisjes. Ik ben geen vegetariër of veganist, maar tegelijkertijd ben ik wel heel erg geïnteresseerd in die manier van leven. Ik probeer minder vlees te eten, maar ik ben (nog) niet zo ver dat ik het helemaal laat staan. Hoe dan ook, ik denk dat het nooit kwaad kan om wat bewuster met onze planeet om te gaan en dat kan op veel manieren. Dat is ook de reden dat ik het blog van De Groene Meisjes interessant vind en tegelijkertijd voel ik me door het lezen van hun blog soms een ‘slechter’ mens. Dat klinkt misschien een beetje stom, maar zij zijn zo bewust bezig met groen leven dat ik me er weer erg bewust van ben dat ik daar nog een stuk lakser in ben. Groener leven lijkt me ingewikkeld(er), maar een mens is nooit te oud om te leren toch? Ik doe wel mijn best hoor, maar het kan absoluut beter.

De Groene Meisjes Boek - Bringinghappiness.nlHet blog van De Groene Meisjes zullen de meesten van jullie wel kennen. Twee meiden die bloggen over groener en bewuster leven. Beiden eten ze veganistisch en ze delen heerlijke recepten op hun blog. Ook in dit boek komen heerlijke recepten aan bod, waaronder hun befaamde rode linzensoep, maar het boek is zeer zeker geen kookboek. Het is eerder een soort handleiding met tips om veganistisch te leven, maar bovenal groener.

De Groene Meisjes Boek - Bringinghappiness.nlJe vindt in het boek dan ook allerhande tips, van het kopen van tweedehands kleding tot tweedehands woonaccessoires. Welke kringlopers zijn leuk? Hoe reis je op groenere wijze? Is veganistisch eten duur? Hoe ga je om met sociale situaties als etentjes wanneer je veganistisch eet? Welke boeken zijn interessant om te lezen en welke films moet je echt eens kijken. Hoe kun je bepaalde producten vervangen?

De Groene Meisjes Boek - Bringinghappiness.nlBij een veganistisch leven hoort natuurlijk ook cosmetica die niet op dieren is getest. Ze vertellen wat over een hun favoriete merken, zoals bijvoorbeeld Lush, maar delen ook tips om zelf natuurlijke cosmetica te maken. Bijvoorbeeld een scrub kun je beter zelf maken, omdat er in winkels vaak plastic in zit. In het verleden deelde ik zelf ook al eens twee recepten voor scrubjes: lemonscrub en limoenscrub met kokos.

De Groene Meisjes Boek - Bringinghappiness.nlIk vind het absoluut een tof boek om te lezen. Ik ben niet van plan om veganistisch te gaan leven, al zeg ik nooit nooit, want ik ben me er steeds meer van bewust dat er een hoop dierenleed aan dat stukje vlees op je bord vooraf gaat. Zo’n beslissing neem je ook niet zomaar, want het lijkt me een ingewikkelde weg. Dit boek is absoluut een fijne handleiding als je al in dat proces zit, maar nog wat beren op de weg ziet. Tips genoeg om je op weg te helpen! Het boek inspireert me absoluut.

De Groene Meisjes Boek - Bringinghappiness.nlIk denk dat dit boek voor heel veel mensen heel interessant is. Persoonlijk kost het mij steeds meer moeite om te zien hoeveel eten wij met z’n allen verspillen en hoeveel spullen (prullaria) we in huis hebben. Er is niets mis mee om daar eens actief bij stil te staan, we zijn samen verantwoordelijk voor onze planeet. Heb jij interesse in groener leven? Al wil je daarmee niet per se de keuze maken om te stoppen met dierlijke producten, dan nog denk ik dat dit boek zeer de moeite waard is om te lezen.

De Groene Meisjes Boek - Bringinghappiness.nlDe vormgeving van het boek vind ik helemaal top. Vrolijk en veel mooie foto’s van Aline van Paperboats.nl. Ik ben verliefd op haar foto’s en ik vind ze helemaal bij de stijl van De Groene meisjes passen. Leuk!

Waar te koop?

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Let op, in deze blogpost maak ik gebruik van affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 • Linda
  7 november 2015 at 16:25

  Oh, klinkt echt heel interessant! Ik wil niet vegan gaan eten maar zo te lezen staan er ook een heleboel andere tips in om net wat groener te leven en de recepten kan je natuurlijk ook gebruiken om af en toe vegan te eten. Leuk!

 • Angelina
  7 november 2015 at 16:28

  Ik vind het ook altijd interessant om te lezen. Ben ook erg benieuwd naar het boek, het ziet er al super uit!

 • Elsbet | La Vie Pure
  7 november 2015 at 17:34

  Ik heb het boek gisteren voor mijn verjaardag gekregen, ik heb al eens gebladerd en vind het zo leuk!

  • Lonneke
   8 november 2015 at 12:58

   @Elsbet: Nog van harte gefeliciteerd. Leuk cadeautje om te krijgen!

 • Inge
  7 november 2015 at 17:52

  Dit boek staat ook echt hoog op mijn lijstje! Ik bevind mijzelf wel meer in hun straatje, maar zoals je zegt: het kan altijd beter! Wat een leuk lichtsnoer (?) heb je trouwens op je kast liggen, geeft zo’n prachtig bokeh effect! 😀

  • Lonneke
   8 november 2015 at 12:59

   @Inge: Ja toch.. ik doe mijn best 😉
   Het zijn trouwens gekleurde kerstlampjes op de achtergrond. Ik hou van gekleurde lampjes haha.

 • gerhilde maakt
  7 november 2015 at 19:22

  Ik was al benieuwd naar het boek. Dank voor de review!

 • Suuz
  7 november 2015 at 19:37

  Lijkt me ook een interessant boek!

 • Galina
  7 november 2015 at 21:09

  Ik begrijp wat je bedoelt met dat het lastig is om die stap naar vegan te zetten. Ik probeer ook zo groen mogelijk te leven, maar voor het vegan gedeelte ben ik nog niet klaar. Eet nu al een jaar geen vlees meer, wil daar komend jaar ook vis aan toevoegen. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Leuke review, wil het boek ook graag kopen!

 • Neelke
  7 november 2015 at 21:56

  Wat een superleuk boek is het toch! Ik wil’m binnenkort ook gaan kopen. Alleen van de voorkant word je al vrolijk. En ik ben ook verliefd op de foto’s van Aline! Super de super mooi! Leuk om ook even een review van dit boek te lezen, dan weet ik nu helemaal zeker dat het het kopen waard is.

 • Ilse
  8 november 2015 at 14:54

  Lijkt me een leuk en leerrijk boek! Hun blog vind ik alleszins geweldig!

Stay weird