Instagram #1

Zwangerschap

Daar is ze dan

20 januari 2016
Eefje - Bringinghappiness.nl

Weten jullie nog dat ik zei dat ik niet kon wachten tot mijn dochter geboren zou zijn? Ik was de zwangerschap en de daarbij behorende kwaaltjes helemaal beu. Eind december sprak ik met de gynaecoloog de datum voor de inleiding af en toen werd ik toch wel een stuk nerveuzer. Hoewel ik achteraf namelijk best positief terugkijk naar mijn eerste bevalling kan ik nu ook niet zeggen dat het mijn grootste hobby is. Stap je er de eerste keer nog blanco in, de tweede keer weet je hoe het kan gaan. Bij de eerste weeΓ«n dacht ik echt ‘*^%^&%#&^%E zo voelde dat ja, dit ga ik echt NOOOOOIT meer doen’, maar goed dat laatste dacht ik bij de eerste bevalling ook en daar heb ik me ook niet bepaald aan gehouden. Wij vrouwen zitten maar raar in elkaar.

Eefje - Bringinghappiness.nlNu ben ik er niet zo van om hele bevallingsverhalen neer te pennen hier op mijn blog dus ik zal het kort houden. Ik werd ingeleid en dat is niet per se heel tof, het is vooral veel wachten (‘geduuuuuld’ zei de verloskundige ‘het kan een paar dagen duren’) en na aantal uren doorgebracht te hebben in de verloskamer was ik het al helemaal beu. Echt comfortabel zijn die kamers namelijk helaas niet. Het zou toch prettig zijn als je op een fijne manier je weeΓ«n op kunt vangen, maar dat zat er helaas niet in. Daarnaast moest ik regelmatig een half uur stil zitten voor een hartfilmpje, dat is wanneer je flinke weeΓ«n hebt allerminst prettig.

Hoe dan ook, toen al het medische gehannes eenmaal zoden aan de dijk zette was het binnen een paar uur gedaan en werd om 22:39 onze dochter Eefje geboren. De moeders onder ons herkennen het vast wel, maar het gevoel dat je hebt wanneer je kind dan eindelijk op je buik gelegd wordt is onbeschrijflijk! Ik was uitgeput en zat toch boordevol adrenaline en energie. Ik heb geloof ik heerlijk zitten stralen op dat bed met Eefje op mijn borst en een beschuit met muisjes in mijn hand. Mijn dag kon niet meer stuk πŸ˜‰

Eefje - Bringinghappiness.nlUiteindelijk mochten we rond half 2 / 2 uur ’s nachts naar de kraamafdeling waar het personeel een stretcher neer had gezet voor mijn hubbie. Echt, ik was zo blij dat hij mocht blijven slapen. Bij de eerste bevalling moest hij namelijk naar huis en dat vond ik zo rot! Deze nacht voelde ik me zo gelukkig, de stilte om me heen, hubbie die op een stretcher naast me lag te slapen en Eefje die in haar bedje naast me lag.

We moesten helaas nog een dag en een nacht blijven, omdat de suikers van Eefje getest moesten worden i.v.m. mijn zwangerschapsdiabetes. Gelukkig waren die helemaal in orde en mochten we de dag erna naar huis.

Inmiddels is Eefje al weer twee weken oud en beginnen we langzaamaan te wennen aan het nieuwe ritme, de slapeloze nachten, de vele voedingen, alle luiers en het feit dat we weer zo’n klein hummeltje thuis hebben. Mijn oudste dochter (helemaal niet zo groot) lijkt ineens wel een reus! Eefje was bij geboorte een stuk lichter dan we hadden verwacht (2750 gram) en ik heb stel op sprong nog wat kleertjes in maat 44 moeten kopen, omdat echt alles veel te groot was. Dat maakt het verschil tussen beide zusjes even heel groot. Het is nu echt.. ik heb twee dochters!

Twee dochters!

Twee!

OMG hoe ga ik dat doeeeeeeen??? πŸ˜‰

 • Liek
  20 januari 2016 at 06:28

  Wat een plaatje! Dat ga jij gewoon doen πŸ˜‰ komt allemaal meer dan goed. En er zullen dagen bij zitten dat je het niet overziet maar ook dagen net als nu bij mij… ik ben geopereerd en niet zo mobiel maar Linde riep 5 minuten geleden dat ze Teun aan gaat kleden ‘lekker warm voor de vries ‘ en dat ik nog mag blijven liggen (papa heeft nachtdienst ) en op die dagen voel je je intens gelukkig πŸ™‚

  Het is zoals het is….komt zoals het komt

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 10:59

   @Lieke: Dat is ook zo. Wat lief van Linde! Hopelijk herstel je snel meid!

 • Marieke
  20 januari 2016 at 06:54

  Wat een mooi meisje. En wat een mooie lieve naam. Lekker genieten van je twee meiden!

 • Priscilla
  20 januari 2016 at 07:04

  Gefeliciteerd! Wat een mooi kindje!

 • Eva
  20 januari 2016 at 07:04

  Wat fijn om deze update te lezen Lonneke! En waar normaal één meisje me al bijzonder lijkt, heeft ze nu gewoon een zusje.. Wow! En als oudste thuis krijgt vooral Sanne nogal wat te verduren, heb ik zo’n vermoeden πŸ˜‰
  Geniet van je mooie meisjes! Veel liefs!

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 10:59

   @Eva: Het is even wennen voor de oudste denk ik. Tegelijkertijd is ze nog zo klein, later zal ze niet beter weten dan dat Eefje er altijd al was.

 • Marloes
  20 januari 2016 at 07:20

  Ah wat een schatje zeg! Geniet lekker van de kleine meid!

 • EsmΓ©e
  20 januari 2016 at 07:39

  Gefeliciteerd! Geniet van Eefje!

 • Dina
  20 januari 2016 at 07:44

  Wat een prachtige foto’s!

 • Michelle
  20 januari 2016 at 07:54

  Gefeliciteerd!

 • Joyce
  20 januari 2016 at 08:08

  Wat een heerlijk moppie! En ja hoe ga je dat doen? Dat doe jij gewoon, gaat best goedkomen allemaal!

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:08

   @Joyce: Is ook zo.. en ik zal wel moeten haha.

 • Milou
  20 januari 2016 at 08:21

  Ah ze is zo mooi! Leuk geschreven haha. Gaat allemaal goedkomen! πŸ™‚

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:08

   @Milou: zeker! Hoe gaat het met jou? Begint ook al op te schieten hΓ©?

 • petra
  20 januari 2016 at 08:22

  van harte! Lief zo’n hummeltje. Geniet ervan, ondanks de gebroken nachten πŸ™‚

 • Tineke
  20 januari 2016 at 08:32

  Wat een schatje! Het begint helemaal te kriebelen πŸ™‚ Ik kan niet wachten tot onze zoon er is.
  Liefs

 • Dita
  20 januari 2016 at 08:50

  Aah wat mooi om te lezen! Prachtige foto van je dochter. En ja je andere dochter zal wel heel groot lijken, hahaa… vind ze het leuk, een zusje? Ons meisje komt binnen nu en 2 weken met een geplande keizersnee ivm stuitligging. Ik kan niet wachten! Geniet lekker van je mooie dochters en je gezinnetje.

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:02

   @Dita: Oh dat heb ik helemaal gemist. Is de keizersnede al ingepland of hoor je dat pas op het laatste moment? Spannend zeg, voor je het weet heb je haar in je armen. Zo’n fijn moment πŸ™‚
   Alvast heel veel succes. Ik vond het een maf idee dat je al wat preciezer weet wanneer ze komt bij een inleiding, maar jij weet het straks op het uur nauwkeurig!

 • Suuz
  20 januari 2016 at 09:03

  Wauw, prachtig om te lezen! wat een mooi meisje! πŸ™‚ πŸ™‚ Geniet er lekker van kanjer! Veel liefs suuz

 • Jennifer
  20 januari 2016 at 09:10

  Aah wat is ze mooi! Toen Melle werd geboren was hij ook maar 44 cm groot, maar we hebben hem wel gewoon de kleinste maatjes 50 aangetrokken, zag er ook uit alsof hij jurkjes aan had. Maar ooh zo schattig, en wat een mooi meisje!

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:05

   @Jennifer: Dank je wel! Ik trek ze inderdaad ook aan, maar het zijn net jurkjes. Inmiddels is ze wel wat aangekomen dus voor we het weten zit ze ruim in maat 50. Haar luiertjes waren eerst ook zo ruim.. heel gek!

 • Heleen Schrijvershof
  20 januari 2016 at 09:40

  Mooie foto’s! En het is zo’n ontzettend leuke naam! πŸ™‚

 • Stefanie
  20 januari 2016 at 09:45

  Prachtig meisje! En de grote zus lijkt dan echt een reus he, heel herkenbaar! Inmiddels is onze jongste ook alweer een reus, dus ik zou zeggen geniet er vooral van (ondanks de hectiek met 2 kleine kindjes en de gebroken nachten)!!

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:06

   @Stefanie: Oh de tijd vliegt hΓ©? Als ik dan nu naar onze oudste kijk dan vraag ik me echt af waar die kleine baby is gebleven. Ze begint steeds meer te snappen en te doen. Dan te bedenken dat mijn jongste dus over anderhalf jaar ook zo is.. bizar!

 • Renske
  20 januari 2016 at 10:08

  Een prachtig meisje met een prachtige naam! πŸ™‚ Lekker ultiem genieten met z’n viertjes!

 • Shifra
  20 januari 2016 at 10:11

  Wat een leuke, vlotte naam! Nog gefeliciteerd! Geniet van alles! <3

 • Amy
  20 januari 2016 at 10:14

  Zo lief, zo lief!

 • Carla
  20 januari 2016 at 10:44

  Komt allemaal wel goed,stap voor stap krijg je sneller dat je beseft 2 leuke dochters groot!Prachtige foto’s trouwens.

 • Stella
  20 januari 2016 at 10:51

  Nogmaals gefeliciteerd. Wat een mooi meisje is het. Ik heb trouwens een keertje gehoord dat je na een bevalling als vrouw (duh) een bepaald stofje aanmaakt waardoor je de pijn van de bevalling een soort van vergeet. En dat we daarom dus nog een tweede, derde (etc) kind ‘durven’ nemen. Ons lichaam wist een soort van de dramatische pijn uit. Ofzoiets. Maar het kan ook zijn dat dat complete onzin is hoor, maar op zich vond ik het wel logisch klinken. Echt fijn dat het goed gaat allemaal. Ik denk dat het hebben van twee dochters net zo snel went als toen je net je eerste dochter had. Heel veel geluk gewenst, in ieder geval. Liefs, Stella.

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:07

   @Stella: Oh dat is helemaal waar. Tijdens de bevalling denk je alleen maar ‘noooooit meer’ en een dag later denk je ‘oh dit wil ik nog wel eens’. Haha heel bizar! Het is maar goed dat we ook nog hersenen hebben, want als we alleen onze hormonen zouden volgen zou het niet goed gaan πŸ˜‰

 • Rensina Steursma
  20 januari 2016 at 10:53

  Wat een leuke naam en wat een prachtig meisje!
  Lekker genieten nu

  • Lonneke
   20 januari 2016 at 11:07

   @Rensina: Dank je wel meid!

 • Mieke
  20 januari 2016 at 11:12

  Wat een mooi meisje. <3
  En wat fijn dat het goed gaat. En met jou, met de diabetes?
  Hier ook twee meisjes en het is zo leuk. (zou het waarschijnlijk met twee jongens of een jongen en een meisje ook zijn hoor, maar goed ;)) Wat vindt Sanne ervan?

 • Lotte
  20 januari 2016 at 11:23

  Wat een mooi meisje! Ik smelt helemaal weg bij haar foto’s πŸ™‚ Ik vind die typische houding met de handjes omhoog echt zo ongelofelijk schattig.

 • Linda
  20 januari 2016 at 11:42

  Wat lief!! Fijn dat het allemaal zo goed gaat! En het gaat vast helemaal goedkomen hoor! πŸ™‚

 • Anouk
  20 januari 2016 at 11:45

  Gefeliciteerd met Eefje! Mooie naam πŸ™‚

 • Loes | Hyggeligmama
  20 januari 2016 at 12:14

  Ooh, wat een plaatje! Prachtig! En wat een leuke naam, ik hou er van. Het gaat vanzelf hoor, met 2. Niet teveel over nadenken, je moederinstinct zal dat helemaal goed doen! En zo leuk om te zien straks, de oudste en de jongste. Ik heb me heel druk gemaakt of mijn dochter mijn zoon wel wilde ‘accepteren’ zeg maar, ze was toch best een tijd alleen geweest, maar ze zijn zooo schattig samen! Echt een genot!

 • sammie
  20 januari 2016 at 12:16

  Hoe je dat gaat doen? Waarschijnlijk fantastisch πŸ™‚ Mooie foto van een mooi meisje. Geniet ervan!

 • Karlijn
  20 januari 2016 at 12:33

  Wat is ze mooi! En weetje Lonneke, alleen het feit al dat je je afvraagt hoe je het allemaal moet doen, laat zien wat voor goede moeder je bent! Je houdt van je dochters, dus dat gaat helemaal goed komen. X

 • Irene
  20 januari 2016 at 12:34

  Wat een prachtig meisje! En ja, dat gevoel dat ze eruit komt en op je buik ligt, zalig. En ik kon om half twee in de nacht ook wel het hele ziekenhuis gaan soppen. Zoveel energie.

  En twee dochters is zo leuk. Echt waar. Die van mij zijn twee en zes en het is tof. Zo verschillend, maar toch ook weer niet. Soms is het stom (gillen/slaan) maar voor de rest is echt geweldig.

  Geniet ervan!

  Groetjes,
  Irene

 • Annemarij
  20 januari 2016 at 13:05

  Wauw! Wat een schatje en wat een mooie foto’s! Ga er nu maar heerlijk van genieten πŸ™‚ En deel je af en toe nog eens een fotootje van haar? πŸ˜‰

 • Inge
  20 januari 2016 at 14:15

  Ach gossie wat een schatje! En dat gaat jou gewoon lukken, maak je geen zorgen! πŸ™‚

 • Sylvia
  20 januari 2016 at 14:15

  Haha, duidelijk een blogpost van een blije moeder πŸ˜‰ Van harte gefeliciteerd met weer een mooie dochter!

 • Sonja
  20 januari 2016 at 14:28

  Aaaaahw<3 Van harte gefeliciteerd, wat prachtig allemaal!! Geniet ervan!

 • Monique | WritingMonique
  20 januari 2016 at 14:42

  Wat een prachtig meisje! Jij gaat het geweldig doen; en gigantisch genieten :)!

 • Melle
  20 januari 2016 at 17:11

  Hoeraaaa! Welkom lieve en o zo geweldig knappe Eefje (en dan ook nog zo’n mooie naam, serieus, die ouders van jou kunnen er wat van!). Gefeliciteerd!

 • Tamarah
  20 januari 2016 at 17:28

  Wat een prachtige dame, en zo’n heerlijk lieve naam. Gefeliciteerd!

 • Anne
  20 januari 2016 at 18:18

  Wat super lieef! Die foto’s, ik smelt helemaal!
  Jaja Lonneke, je bent nu moeder van 2 πŸ˜‰
  Geniet lekker van je meiden, je zult het wel druk hebben zo!

 • Mariet
  20 januari 2016 at 18:59

  Van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter Lonneke! Geniet ervan samen πŸ™‚ en je/jullie gaat het vast hartstikke goed doen!

 • Veerlez
  20 januari 2016 at 19:48

  Wat is ze mooi!

 • Roxanne
  20 januari 2016 at 20:02

  Wat is ze mooi! <3 Dat is vooral wat ik denk als ik de foto's zie.
  Ik weet ook nog hoe fijn het was toen Marcel op mijn buik gelegd werd. Op slag verliefd. Ik ben heel benieuwd of dat een tweede keer nog zo kan, want echt, zoveel liefde opeens! Wow.
  Geniet van je meiden!

 • Nicky
  20 januari 2016 at 20:53

  Proficiat met Eefje!

 • Annemieke
  20 januari 2016 at 20:55

  Lonneke (en hubbie en grote kleine zus), van harte gefeliciteerd met Eefje. WΓ‘t een schatje!
  Geniet maar lekker van haar. Ik vond mijn eigen dochter ook opeens zo’n reus en moest daar toen vreselijk om huilen, haha, gekke hormonen πŸ˜‰
  Veel geluk samen!

 • Estrella
  20 januari 2016 at 21:23

  Wat een mooi kindje! Van harte gefeliciteerd met dit kleine wereldwondertje! Toevallig is op 1 januari een vriendin van me bevallen en is het voor mij ook het eerst dat ik een pasgeboren baby heb gezien en zelfs vastgehouden. Ondanks dat ik doorgaans niet zo’n liefhebber ben van kinderen en baby’s, vind ik dat kleintje toch wel erg leuk en heb ik ook al een hoop geleerd over baby’s.

 • Astrid
  20 januari 2016 at 22:22

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine dochter!

 • Merel
  21 januari 2016 at 13:21

  Komt goed met twee kleintjes, went snel! En natuurlijk van harte met jullie mooie meisje

  • Merel
   21 januari 2016 at 13:22

   Twee kindjes bedoel ik πŸ™‚

 • Gina
  21 januari 2016 at 21:45

  AWW wat lief!! Gefeliciteerd en geniet ervan!

 • Puck
  22 januari 2016 at 22:45

  Dat doe je gewoon. Eigenlijk is er niets anders van te zeggen… Het voelt alsof het allemaal nooit gaat lukken en dan blijkt er binnen no time al een jaar voorbij te zijn.
  Dat doe je, en dat kan jij. En tussendoor bedenk je je ook nog af en toe dat je ervan moet genieten nu ze zo klein zijn…
  Veel geluk met z’n allen…

 • Sheila
  23 januari 2016 at 20:06

  Ik had je al gefeliciteerd op Facebook, maar hier nogmaals… jeeeeeeeeeejj… Eefje is er! Dat heb je toch maar mooi gedaan. Zo bijzonder. En maatje 44 herken ik wel. Dat had ik ook nodig voor Oz en ik had het totaal niet ingekocht! Maar wat ziet ze er mooi uit! Heb je super goed gedaan!

  Vervelend trouwens dat hubbie de eerste bevalling naar huis werd gestuurd. Fijn dat hij nu mocht blijven slapen, al klinkt het zo niet heel erg comfortabel. Maar alles om erbij te kunnen zijn natuurlijk. Dat begrijp ik maar al te goed! Wat fijn moet het zijn geweest dat hij er nu wel bij was. In het ziekenhuis waar ik was bevallen hebben ze familiekamers. Heel fijn, want Dennis kreeg een comfortabel bed (gewoon een ziekenhuis bed, maar ik vind ze echt lekker liggen) en we hadden de kamer voor onszelf. Hij mocht alle 4 nachten gewoon blijven slapen en mee eten met alle maaltijden. Dat zou elk ziekenhuis geregeld moeten hebben.

 • Angelina
  24 januari 2016 at 08:31

  Mooi om te lezen en wat is ze prachtig!! Veel geluk samen. X

 • Miranda
  24 januari 2016 at 09:50

  Wat een prachtig meisje! Geniet van je 2 mooie meiden, en dat ga je heel goed doen! πŸ˜‰

 • Saskia
  24 januari 2016 at 17:03

  Gefeliciteerd met ook deze mooie dochter.

 • Vonnieb
  25 januari 2016 at 16:14

  Van β™₯ gefeliciteerd met de kleine meid.

 • Miriam
  26 januari 2016 at 22:40

  Awwww, CUTE!! zowel je meissie als dat olifantje met haar naam erop, leuk om te zien. Geniet er van πŸ˜€

 • Rianne
  27 januari 2016 at 16:56

  Wat een heerlijke foto’s! Gefeliciteerd!! Genieten hoor πŸ™‚

 • Marieke
  31 januari 2016 at 16:28

  Wat een mooi meisje. Enorm gefeliciteerd Lonneke! Veel geluk (en succes, haha) met je twee meiden!

 • Marcella
  31 januari 2016 at 20:46

  Mooi om te lezen Lonneke. En wat een schattige foto’s van Eefje! Geniet van je twee meisjes! <3

 • Hiep hiep hoera! - Bringing Happiness
  4 januari 2017 at 15:54

  […] Ze zeggen wel eens dat je echt echt echt moet genieten van je kindje als ze net geboren zijn, omdat de tijd zo snel gaat en ze maar zo kort zo klein zijn. Dat is waar, helemaal waar. Vandaag word Ieniemini namelijk al weer 1 jaar oud. Ik kan het haast niet geloven dat het alweer een jaar geleden is dat ik haar op de wereld zette. […]

Stay weird