Instagram #1

Groen doen Reviews

Correctbook

6 maart 2017
Correctbook

Voor mijn blog krijg ik ontzettend veel e-mail, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak helemaal geen tijd heb om mijn mailbox goed bij te houden. Onlangs was ik mijn mailbox dan eindelijk eens aan het opruimen en toen kwam ik een persbericht tegen van Correctbook. Nu ben ik meestal niet zo geïnteresseerd in persberichten, maar deze trok wel mijn aandacht en daarom bestelde ik twee exemplaren.

Correctbook is een sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. 250 miljoen kinderen hebben geen schoolmateriaal om te leren schrijven. Daarom hebben ze een herbruikbaar notitieboek ontwikkeld. Deze worden verkocht en een gedeelte word gedoneerd aan sloppenwijken in Zuid-Afrika. Een mooi doel. Ik kocht twee exemplaren, eentje gelinieerd en eentje met blanco vellen. Vandaag mijn bevindingen over dit bijzondere notitieboek.

Correctbook

Duurzaam

Een Correctbook is een stuk duurzamer dan gewone notitieboeken, omdat je ze keer op keer opnieuw kunt gebruiken. Zelf maak ik regelmatig notities die ik helemaal niet hoef te bewaren. In de praktijk betekent dat, dat ik best wat papier weggooi. Zeker op mijn werk maak ik veel (telefoon)notities. Zodra ik dat afgehandeld heb kan het in principe weg. Zonde natuurlijk, maar juist daar is de Correctbook perfect voor. Even uitwissen en herbruiken.

Wil je bepaalde notities nou wel bewaren dan kun je altijd nog een foto maken met je telefoon of gebruik maken van een Scan-app. Zelf maak ik gebruik van Genius Scan+, maar er zijn meerdere apps te vinden.

Correctbook

In gebruik

De pen die je erbij krijgt is mooi dun en schrijft fijn. Ik was van tevoren bang dat het niet prettig zou schrijven of dat de punt te dik zou zijn. Maar dat is niet het geval. Het schrijft iets ‘gladder’ dan normaal, maar dat went binnen no-time.

In het boekje zitten 50 bladzijden. De blaadjes zijn glad en iets dikker dan normaal papier. Het boekje zelf is relatief dun en dus ook lekker licht om mee te nemen.

De inkt droogt vrij snel en daarna kun je er ook gewoon met je hand overheen gaan. Je kunt het boekje dan ook gewoon dicht doen zonder dat je de tekst wist. Wil je de tekst wel wissen dan maak je gebruik van het ‘gummetje’ aan de achterzijde van de pen, een sponsje of een doekje. Net als bij een whiteboard eigenlijk.

Correctbook

Linkshandig?

De inkt droogt vrij snel en je veegt het dan niet zomaar weg. Wel is het zo dat als je linkshandig bent en je tijdens het schrijven over je tekst heen gaat je alles uitveegt. Hoewel ik zelf rechtshandig ben heb ik het geprobeerd, maar het wordt een grote vlek. Voor linkshandigen die hun hand op de tekst hebben tijdens het schrijven is hij dus niet geschikt.

Correctbook

Correctbook + Arc notbook = handig!

Onlangs schreef ik over de Arc notitieboeken van Staples. Het leuke is dat de systemen uitwisselbaar zijn. Je kunt dus een aantal bladen van je correctbook toevoegen aan je Arc boek en op die manier kun je beiden gebruiken. Ik heb dat overigens alleen getest bij het A5 formaat. Toen ik de Correctbook bestelde hoopt ik hier stiekem al op dus toen het mogelijk bleek was ik helemaal happy (je kunt maar ergens blij mee zijn).

Wat kost dat?

Een correctbook in A5-formaat kost 14,95 euro. Voor 5 euro meer heb je een Mix Pack met daarin een Correctbook, markerset in 4 kleuren en 5 sponsjes.

Conclusie

Ik vind dit boekje echt geniaal. Het maakt een einde aan papierverspilling en je kunt het eindeloos gebruiken. Ik maak nu al mijn telefoonnotities e.d. erin en dat werkt gewoon top. Als ik iets alsnog wil bewaren dat maak ik er een scan van met mijn telefoon.

Meer weten?

Wil je meer weten of zo’n handig boekje bestellen kijk dan eens op de website van Correctbook.

 • Laura
  6 maart 2017 at 09:34

  Oh wat leuk. Volgens mij is dit ook echt iets voor mij. Thanks voor de review, gelukkig ben ik niet linkshandig 🙂

  • Lonneke
   7 maart 2017 at 17:31

   @Laura: Dat scheelt weer haha.

 • irma
  6 maart 2017 at 12:32

  Dit klinkt echt super handig, dankjewel!

  • Lonneke
   7 maart 2017 at 17:31

   Graag gedaan.

 • Sylvia
  6 maart 2017 at 14:38

  Oh dit is echt een uitkomst. Had er al eens over gelezen maar dacht dat het superduur zou zijn blijkt dat even mee te vallen😄. Ik ga straks maar even op de website kijken. Bedankt!

  • Lonneke
   7 maart 2017 at 17:31

   De prijs is inderdaad ok! Fijne meevaller 🙂

 • Roos | Soitsrose
  6 maart 2017 at 21:18

  Wat een goed idee is dit zeg lijkt mij ook erg handig!

 • Anouk
  7 maart 2017 at 14:06

  Ah, zo’n boekje ken ik wel. Ik heb zoiets een keer geprobeerd in samenwerking met een bedrijf. Het is hetzelfde principe, maar dan zonder goed doel. Ik vind het wel grappig, maar ik heb toch liever gewoon papier, geloof ik…

  • Lonneke
   7 maart 2017 at 17:32

   @Anouk: Oh ik ook, maar voor telefoonnotities e.d. vind ik dit echt een uitkomst!

 • Lilian
  7 maart 2017 at 16:08

  Nou, ik las hier toevallig gisteren voor het eerst over en het leek me ook zo handig! Ik zit net even op de site te kijken, maar zo duur is het ook niet. Dat geld heb je er zo uit 🙂

  • Lonneke
   7 maart 2017 at 17:32

   @Lilian: Dat is zo, de prijs is netjes.

 • Ukkie
  7 maart 2017 at 16:37

  En wat is het voordeel ten opzichte van een “normaal” boekje, een potlood en een gum?

  Het voelt voor mij een beetje als een oplossing voor een niet bestaand probleem…maar misschien ben ik te cynisch.

  • Lonneke
   7 maart 2017 at 17:34

   Ik vind papierverspilling wel een bestaand probleem om eerlijk te zijn. Of je dat probleem oplost met een potlood of met zo’n boekje maakt dan toch niet uit? Ik vind schrijven met een potlood persoonlijk verschrikkelijk. Gummen zorgt er meestal voor dat alles kreukt en dat er overal gumsel (hoe heet dat eigenlijk?) ligt. Persoonlijke voorkeur dus, maar een niet bestaand probleem zou ik het niet willen noemen.

 • annouska
  8 maart 2017 at 12:23

  Wat een handig en vooral milieu vriendelijk boekje en dat voor die prijs!

 • Rosita
  10 maart 2017 at 14:21

  Wat een mooie review. Ik heb ook een correctbook die ik ook voor oa mijn blog gebruik. Als linkshandige vlekt ie bij mij niet. De inkt droogt lekker snel op.

 • Mariska Vermeulen
  11 maart 2017 at 23:28

  Hier had ik nog nooit over gehoord, wat handig zeg! Ik schrijf inderdaad ook hartstikke veel notities tijdens het werken, die ik eigenlijk nooit meer hoef te gebruiken. Dit zou echt een uitkomst kunnen zijn! Dank je voor de tip :). X Mariska

 • Kim
  15 maart 2017 at 16:36

  Ik kende het nog niet maar klinkt heel handig. Leuke blog heb je! Je hebt er een nieuwe volger bij.

 • Rachel Kromdijk
  20 maart 2017 at 15:51

  Wat handig zeg ik had er nog nooit over gehoord!

 • Ineke
  16 mei 2017 at 12:07

  Wat leuk boekje! En nog leuker dat je het goede doel ermee steunt!

Stay weird