Instagram #1

Persoonlijk Zwangerschap

Compleet nutteloze bezigheden

4 december 2015
Zwanger - Bringinghappiness.nla

Nog niet zo idioot lang geleden schreef ik een soortgelijk stuk. Ik ging in juni 2014 met zwangerschapsverlof en nu ga ik alweer met zwangerschapsverlof. Het verschil is echter zo ontzettend groot met toen. Checklijstjes aflopen? Ben je gek.. ik heb alles al in huis, want het is nu eenmaal de tweede. Nesteldrang? Daar heb ik inmiddels al drie jaar last van en dat is niet minder geworden. De energie is wel stukken minder dan bij de vorige zwangerschap dus ik denk dat ik dit keer lekker niet de keukenkastjes ga uit soppen. Ik ga dus lekker niet zitten stressen zoals bij de eerste zwangerschap, maar ik ga het er lekker van nemen. Bovendien is alles gewoon klaar. Finito. Ready. Heerlijk!

Wat ik wel ga doen?

โ–ฒ De kerstboom zetten. Weten jullie nog dat ik zei dat ik van mezelf geen pastelkleurige ballen mocht kopen? Wat heb ik dus maar gedaan? Pastelkleurige ballen gekocht ๐Ÿ˜‰
โ–ฒ Een boodschappenlijst maken voor na de bevalling (lees: filet americain, biefstuk, taart, pannenkoeken en wellicht een fles wijn).
โ–ฒ Kansloos op de bank hangen om series te kijken op Netflix.
โ–ฒ Eindelijk eens tijd hebben om jullie allemaal lekker te spammen op jullie blogs. Laat dus vooral een linkje naar je blog achter.
โ–ฒ Ik MOET minstens een boek uitlezen, want ik heb echt al te lang geen boeken meer uitgelezen. Dit roep ik trouwens al meer dan een jaar en inmiddels ben ik in twee boeken tot de eerste drie hoofdstukken gekomen.
โ–ฒ Als ik zin heb, ga ik nog wat blogposts vooruit schrijven. Ik heb me alleen voor genomen dat mijn blog geen druk mag geven dus komt het er niet van dan is dat maar zo.
โ–ฒ De godganse dag oninteressante plaatjes delen op Snapchat van mijn ontzettend saaie leven momenteel. No worries.. geen overload aan plaatjes van mijn dochter. Daar doe ik niet aan. Ik doe wel aan hele interessante kneuzige selfies. Volg me via: Lnnk.
โ–ฒ Mochten jullie het leuk vinden dan ga ik nog wat foto’s maken van de babykamer รฉn mijn kantoor voor op mijn blog.
โ–ฒ Kansloos plaatjes pinnen op Pinterest.
โ–ฒ Naar de kapper.. als ik zin heb dan. Ik heb wel zin in een nieuw kapsel en eigenlijk ook wel in een kleurtje, maar of dat laatste nu wel of niet mag weet ik eigenlijk niet meer.
โ–ฒ Een pyjamadag houden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En dan smeer ik een maskertje op mijn gezicht en deel ik een selfie op Snapchat voor jullie entertainment ๐Ÿ˜‰
โ–ฒ Hopen dat mijn dochter nu nog even niet gaat lopen, zodat ik er niet met mijn lompe logge lijf achteraan hoef ๐Ÿ˜‰
โ–ฒ Proberen minder knipogende smilies te gebruiken ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

Iemand nog tips voor mij? Toffe series, boeken, blogs of weet ik veel wat?

 • wieneke | jozefien
  4 december 2015 at 11:20

  Lekker van genieten dan!

  • Lonneke
   4 december 2015 at 16:22

   @Wieneke: Thanks meid!

 • Sheila
  4 december 2015 at 11:42

  Ik vind alles stuk voor stuk heerlijk klinken. Ik keek echt uit naar die periode van 4 weken niets doen, toen mijn zwangerschapsverlof in ging. Toen zoonlief echter binnen een week van mijn 1e week verlof zich aankondigde dacht ik echt: neeeeeheee… je bent te vroeg! Ik had het er nog niet van kunnen nemen, tijd voor mezelf. Als je alleen al vantevoren wist wanneer de kleine zich aanmeldt, had ik 6 weken voor de uitgerekende datum natuurlijk verlof opgenomen ๐Ÿ˜‰

  Dus geniet er van. Je krijgt het straks druk zat!

  • Lonneke
   4 december 2015 at 16:22

   @Sheila: ja dat is wel even een verrassing dan. Als je dingen vooraf zou weten dan had je vast eerder verlof genomen, maar helaas werkt het zo niet. Het voordeel is nu wel dat je lang verlof hebt daarna en dat kwam met een KS vast ook goed uit?

   • Sheila
    4 december 2015 at 20:15

    Oh ja, extra tijd was zeker meegenomen. Gelukkig ging mijn herstel super snel, maar ook dat weet jeniet vantevorem. Ik heb na mijn bevallingsverlof ook nog een maand extra verlof opgenomen. Dat was heerlijk. Lekker 5 maanden thuis in totaal. Vervolgens vorige maand nog een maand wezen reizen. Dus in 2015 heb ik eigenlijk, naast mijn bevallingsverlof, nog 2 maanden vakantie opgenomen en aankomende week heb ik weer een week vrij genomen. Jemig… ik sta er nu pas bij stil dat ik wel heel veel vrij had in 2015. Wat een kort werk jaar is het (geweest). Oh, wat heb ik het toch goed getroffen bij deze werkgever ๐Ÿ™‚

 • Vlijtig Liesje
  4 december 2015 at 12:51

  Wat heerlijk dat je je nu zo relaxed voelt zeg!

  • Lonneke
   4 december 2015 at 15:56

   @Vlijtig Liesje: ja dat is wel anders. Komt misschien ook door het volkomen gebrek aan energie haha.

 • annouska
  4 december 2015 at 12:59

  Toch nog aardig wat op de planning staan als ik zo kijk! Heb je de serie californication of 2 broke girls al gekeken? Beide hebben groot voordeel dat het korte afleveringen zijn vol humor ๐Ÿ˜€

  • Lonneke
   4 december 2015 at 15:55

   @Annouska: 2 broke girls is leuk! Ik ken de andere serie nog niet, ik ga er eens naar kijken. Thanks voor de tip!

 • Dita
  4 december 2015 at 13:04

  Geniet van je verlof! Ook ik ga bijna met verlof. Voordeel van werken in het onderwijs, over 2 weken heb ik al verlof van mijn werk op school. Die paar uurtjes kinderopvang moet ik nog wel werken maar dat is altijd super gezellig rond kerst. Tips zijn van harte welkom, wij hebben ook alles klaar dus geen idee wat ik die 7 weken moet gaan doen. Lekker genieten denk ik maar. Alhoewel, genieten van niets doen kan ik moeilijk. En die fles wijn.. Natuurlijk kijk ik heel erg uit naar ons meisje die in februari komt maar een rode wijn gaat er dan ook zeker wel in ๐Ÿ˜‰ Geniet er van! x

  • Lonneke
   4 december 2015 at 15:48

   @Dita: Genieten van niets doen is ook moeilijk. Mijn vorige verlof heb ik heel veel geblogd, maar ik heb nu minder energie (en dus minder inspiratie) dus ik moet nu wat meer pas op de plaats maken.
   Wellicht kun je lekker nog wat daten met vriendinnen (tenzij die allemaal moeten werken) of lekker nog wat boeken uitlezen. Vooral boeken lezen mis ik sinds ik moeder bent, want ik kan daar moeilijk tijd voor vrij maken om een of andere reden.
   Voor hetzelfde geld komt je kindje al met 37 weken en dan heb je een stuk korter vooraf haha. Als het laten komt is het wel een lange zit ๐Ÿ˜‰

 • Margo
  4 december 2015 at 13:16

  Ik vind het heel gezellig als je knipoogt, dus keep on doing it.
  Ik hoop met je mee dat je dochter nog niet gaat lopen want anders heb je nooit meer rust aan je hoofd.
  Ik ga je even volgen op Snapchat! Gezellig, kneuzige selfies ben ik zelf ook heel goed in.

  • Lonneke
   4 december 2015 at 15:49

   @Margo: Nee he dan is het helemaal gedaan met de rust, al houd ze me nu ook al behoorlijk bezig. Ze wil alleen maar knuffelen en aandacht. Heel gezellig, maar soms lastig als je even wat wilt doen aan het eten ofzo ๐Ÿ˜‰
   Wat is jouw gebruikersnaam?

   • Margo
    5 december 2015 at 10:13

    Ik ben hetismarg! ๐Ÿ™‚

 • Saskia
  4 december 2015 at 15:40

  Leuke plannetjes heb je voor je verlof. Waarom mag je eigenlijk geen pannenkoeken eten tijdens je zwangerschap?

  • Lonneke
   4 december 2015 at 15:43

   @Saskia: Ik heb zwangerschapsdiabetes dus ik moet heel erg op de koolhydraten letten en daarom zijn een heleboel dingen verboden momenteel. Pannenkoeken is er daar een van helaas ๐Ÿ˜‰

 • Tamarah
  4 december 2015 at 15:42

  Geniet van je verlof! Geen idee wat voor series je leuk vind, maar ik ben helemaal verslaafd aan Narcos, Jessica Jones en Downton Abbey :’). Broadchurch is ook een erg goede serie!

  • Lonneke
   4 december 2015 at 15:45

   @Tamarah: Jaaa Broadchurch is erg goed en Downton Abbey ook. Die laatste ben ik nog maar bij seizoen 3 dus ik heb nog wat afleveringen te gaan. De andere twee series staan op mijn lijstje, omdat ik daar al meer mensen positief over heb gehoord.
   Heb jij Bomb Girls al gezien? Ook een leuke serie.

 • Marloes
  4 december 2015 at 17:24

  Dat klinkt leuk allemaal! En lekker dat je nu verlof hebt joh. Hopelijk kun je een beetje uitrusten en deze leuke dingen van je lijstje strepen ๐Ÿ™‚
  – X Marloes
  Ps. Ik vind je trouwens heel gezellig op Snapchat!

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:15

   @marloes: Haha gelukkig maar ๐Ÿ˜‰

   • immobilienkredit vergleich
    1 maart 2017 at 00:57

    Jeg ved det – sรƒยฆlg det hele til mig for en god pris ;0)Ej – jeg ved det ikke… Jeg kan godt lide store stykker, sรƒยฅ man kan lave en lille pigekjole, lidt patchwork, mรƒยฅske nogle bukser eller til at applikere med… Hele stykker kan jo bruges til at lave sengerande, juniorsengetรƒยธj og dets lige med… Er vist fortaler for en masse forskellige stรƒยธrrelser… Og ville รƒยธnsske at jeg havde rรƒยฅd til at kรƒยธbe det alt sammen, sรƒยฅ slap du ogsรƒยฅ for al bรƒยธvlet ;0)

 • Karin ร‰รฉnig wonen
  4 december 2015 at 18:27

  Waarom mag je geen taart en pannenkoeken tijdens je zwangerschap? Daar zou ik echt geen 9 maanden zonder kunnen hoor!

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:16

   @Karin: Ik heb zwangerschapsdiabetes dus ik moet erg voorzichtig zijn met koolhydraten. Taart en pannenkoeken zijn dus eigenlijk verboden terrein.. maar je weet hoe dat werkt.. als je iets echt niets mag heb je er des te meer zin in haha.

 • Tiffany
  4 december 2015 at 20:55

  Heerlijk een pyjamadag dat moet ik ook snel weer doen! Ik snap dat je ontzettend veel zin hebt in alles met suiker, lijkt me echt moeilijk om dat allemaal niet te kunnen eten.

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:17

   @Tiffany: Dat suiker verslavend is, is een feit haha

 • Puck
  4 december 2015 at 21:37

  Veel rusten inderdaad! Met zo’n kleine meid die je al hebt rondlopen worden die momenten extra zwaar dus die extra rust ga je nog wel nodig krijgen. Ook als je straks bevallen bent ben je blij met iedere rust die je nog had kunnen pakken. Duurt daarna weer maanden voor je een keer rustig op de bank een serie kunt bingewatchen! Trust me, I’m still there!

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:17

   @Puck: Haha but you’re still standing. Ik moet zeggen dat ik dat wel spannend vind. Er zit weinig leeftijdsverschil tussen dus dat word flink aanpoten!

 • sillysis
  4 december 2015 at 23:10

  Ik kan niet wachten om de foto’s van je kerstboom te zien. Ik ben heel benieuwd! Ik ben pas gestart met mijn blog, maar als je zin hebt om een kijkje te nemen mag dat natuurlijk! Heel graag zelfs. Fijn weekend!

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:18

   @Sillysis: Natuurlijk kom even bij je kijken ๐Ÿ™‚

   • sillysis
    6 december 2015 at 21:39

    Dank je wel!

 • Suuz
  4 december 2015 at 23:38

  `Gewoon lekker doen waar jij zin in hebt!!! Ben heel benieuwd naar je kerstboom en de babykamer!!

 • Lotte
  4 december 2015 at 23:55

  Zoveel leuke dingen op je programma ๐Ÿ™‚ Ik ben momenteel zelf helemaal verslingerd aan The Walking Dead, dus als je dat nog niet gezien hebt, is dat misschien iets? Het is wel nogal… gewelddadig, dus wie weet valt het je enorm tegen.

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:04

   @Lotte: Ik heb een aantal afleveringen gezien en ik vind het een toffe serie. Die kan ik dus inderdaad wel weer eens oppakken ๐Ÿ™‚

 • zwartraafje
  5 december 2015 at 17:00

  Klinkt als een heerlijk ontspannend lijstje. Al ben ik nu al boekenworm wel heel nieuwsgierig welk boek je wil (uit)lezen.

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:21

   @Zwartraafje: Ik ben dit jaar in twee boeken begonnen waaronder de laatste van Karin Slaughter. Die wil ik eerst uitlezen nu, want ik ben over het algemeen dol op haar boeken ๐Ÿ™‚
   Nog andere tips voor mij?

   • zwartraafje
    6 december 2015 at 16:04

    Dat hangt er uiteraard een beetje vanaf wat je favoriete genres zijn. Wat thriller betreft vond ik ‘De poppenspeler’ van James Carol heel goed. Zelf lees ik afwisselend fantasy, YA, romantische boeken, Urban boeken, thrillers, … Mocht je twijfelen dan mag je natuurlijk steeds eens tussen mijn recensies gaan rondsnuffelen.

 • Linda
  5 december 2015 at 17:46

  Leuk lijstje! Geniet er maar van en niet te veel doen klinkt als een goed plan ๐Ÿ˜‰ Ik vond de serie Younger erg leuk, laatst gezien, helaas is er nog maar 1 seizoen van. Maar aan de andere kant ben je er wel zo doorheen ๐Ÿ™‚

  • Lonneke
   5 december 2015 at 21:22

   @Linda: 1 seizoen is soms wel goed, want ik hik er soms zo tegenaan als er al tig seizoenen zijn ๐Ÿ™‚

 • saskia
  5 december 2015 at 19:37

  vooral overal van genieten, het is je gegund.

 • Liek
  6 december 2015 at 06:19

  Lekker genieten van je verlof! Ik zou je nog koolhydraatarme recepten laten weten maar jij bent zoveel beter in lekkere ditjes en datjes samenvoegen dat ik eigenlijk dacht. …kom ik aan met m’n yoghurt ๐Ÿ˜‰
  Neem een geit is een leuk weglees boek van Claudia de Breij waarin ze de oudere generatie vraagt wat de geheimen zijn van het leven. Ik vond er een paar sterke waarheden in zitten. ..en op Netflix ben ik stiekem gecharmeerd van Grace and Frankie ook maar 1 seizoen. ..lekker rustig

  Geniet er vooral van, heb ik toen ook gedaan. .Daarna (tenzij een derde) heb je nooit meer zo lang verlof. Ik heb er soms wel behoefte aan ๐Ÿ™‚

  Geniet!

 • Willemvk
  6 december 2015 at 16:26

  Dat je hoopt dat je dochter nog even niet gaat lopen vind ik leuk. ๐Ÿ˜€

 • Babette | StudioBabsie
  6 december 2015 at 19:45

  Leuk lijstje en lekker genieten van je verlof!

 • Marcella
  6 december 2015 at 20:57

  Fijn dat je verlof hebt Lonneke! Geniet van je welverdiende rust en denk goed om jezelf. En uiteraard ben je welkom op mijn blog. Zal leuk zijn als we de lay-out binnenkort online krijgen!

 • Tamara
  7 december 2015 at 16:47

  ooh zo nutteloos zijn ze toch niet. Juist lekker om te doen!

 • Rensina Steursma
  8 december 2015 at 08:18

  Mooie lijst, geniet lekker van je verlof!
  Oja en ik ben heeeeel benieuwd naar de babykamer, je werkplek enne je photowall die ik steeds op snapchat zie ๐Ÿ˜‰
  Succes en een fijne dag

 • Olga
  8 december 2015 at 19:51

  Ik vind het wel leuk dat Je tijd hebt om blogs te spammen. Ik lees je reacties graag! ๐Ÿ™‚ X

 • Carla
  20 december 2015 at 21:34

  Zoveel te ontdekken hier op je blogje!Geniet van je zwangerschapsverlof!Bij mijn eerste was dat bij mij op 6 maanden,bij de 2de op 5 maanden,was echt zalig….en altijd welkom om eens op mijn blogje te komen kijken,al hoe wel het er op dit moment maar stilletjes is door omstandigheden. http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/

Stay weird