Instagram #1

Mama & Mini

Clichés zijn niet voor niets clichés

12 december 2016
Eefje - Bringinghappiness.nl

Mijn jongste dochter wordt al weer bijna 1 jaar. Wat dat betreft zijn alle clichés waar, ze zijn maar zo kort zo klein. Ik vind het niet erg, want ik vind het zo leuk dat ze ouder wordt en steeds meer kan. Tegelijkertijd maakt het me een beetje melancholisch. Het gezin is compleet. Op een of andere manier maakt me dat soms verdrietig, hoewel het toch echt een hele bewuste keuze is. Het voelt als een soort afscheid van een bepaalde periode. Klinkt suf of niet?

Eefje - Bringinghappiness.nl

Zo klein als ze was bij geboorte (28oo gram) zo hard groeit ze nu. Het shirtje hierboven in maat 44 is mijn zusje nog speciaal gaan kopen, omdat ze verzoop in maat 50. Maar nu draagt ze kleding die haar zus pas droeg toen ze 18 maanden oud was. Niet omdat ze nu zo gigantisch is, maar haar zus is heel fijntjes. Ik ga de komende weken nog even genieten van mijn niet-meer-zo-kleine baby voor zij een heuse dreumes zal zijn.

 • Puck
  12 december 2016 at 11:13

  Zo herkenbaar. Ook bij ons is het gezin compleet, maar die babytijd is (ondanks heel heftig) zo speciaal… Soms wil ik ze gewoon nog even klein houden, ze groeien zo snel.

 • Miranda
  12 december 2016 at 13:55

  Heel erg herkenbaar, ik kon ook nog zo genieten van mijn peuter in de slaapzak, oh heerlijk, toen ik besefte dat we daar afscheid van gingen nemen kreeg ik ook dat gevoel. Ons gezin is ook compleet en nu de jongste 4 is hebben we ook drastische maatregelen genomen doormiddel van en knip 😉 Ook al staan we daar beide al een hele tijd achter, toch bekruipt dan nog heel even dat melancholische gevoel.

 • Mieke
  12 december 2016 at 19:44

  Heel herkenbaar! Het gaat echt zo snel, ook al lijkt het niet zo als je er midden in zit.
  Onze dames worden al bijna 5 en 8, niet te geloven.

 • Barbara
  13 december 2016 at 00:51

  zoooo schattig!! en herkenbaar ook! geniet er maar van, idd!

 • Dita
  13 december 2016 at 10:41

  Oh zo herkenbaar! Soms vind ik het ook erg jammer maar stiekem vind ik het nog veel leuker dat ze meer kan want ik ben niet echt een baby mama. Mila wordt in februari alweer 1. Nog een paar weken. De laatste tijd gaat ze zo snel. En voor ons is het gezin zo compleet dus ik geniet ook nog even volop van deze fase.

 • Marieke | WitWonen
  13 december 2016 at 21:27

  Ah herkenbaar dat het zo hard gaat en ik kan mij voorstellen dat het moeilijk is om deze periode af te sluiten… Wel weer fijn dat de kleintjes steeds meer zelf kunnen. X

 • Nesrin
  14 december 2016 at 00:11

  Heel herkenbaar. Hier is het gezin ook compleet en toch doet het even pijn als ik hieraan denk.
  Ik ga maar wat kittens kopen 😉

 • Sheila
  14 december 2016 at 01:05

  Ik ga het nog een tweede keer meemaken en er volop genieten 😊. Ik herken overigens wat je zegt over maat 44. Oz verzoop in maat 50 toen hij geboren was. Inmiddels is hij net 2 en draagt hij maat 74/80. Nog steeds fijntjes dus. Maar extra schattig.

 • annouska
  15 december 2016 at 20:43

  Oh de tijd vliegt blijkbaar echt, voor mijn gevoel is ze nog maar net op deze wereld gezet om te gaan genieten van alles. Maar jeetje en dan ook al weer zo aan het groeien. Geniet er nog maar eventjes van.

Stay weird