Instagram #1

Boeken Reviews

Boek: Vegalicious

8 juli 2014

Een paar weken geleden schreef ik al over het boek ‘The Green Kitchen‘ van David Frenkiel en Luise Vindahl, maar toen ik dat boek afrekende in de boekhandel kocht ik ook het boek ‘Vegalicious‘ van Alice Hart. Waarom ik ze allebei kocht? Simpel, ik kon echt niet kiezen. Slechte reden, ik weet het, maar ze zien er beiden zo mooi uit.

20140600Vegalicious1

Zoals jullie weten vind ik de vormgeving van een kookboek en de foto’s die erin staan erg belangrijk. Nou daar heb ik bij dit kookboek niets over te klagen, het ziet er allemaal prachtig uit. De gerechten zijn allemaal even aanlokkelijk gefotografeerd waardoor je direct zin krijgt om het te gaan koken. De foto’s zijn gemaakt door Lisa Linder.

Het boek bestaat uit, zoals ze het zelf zegt, 141 vegetarische feel-good recepten. Het boek begint met een inleiding over vegetarisch eten. Geen belerend stukje, maar gewoon relaxed beschreven. Nee je hoeft niet persé 100% vegetariër te worden, maar het boek laat wel duidelijk zien dat je prima zonder vlees kunt. Er zijn zo ontzettend veel alternatieven te vinden die heerlijk smaken. Precies de reden waarom ik zelf nog maar amper vlees eet en het dan ook totaal niet mis.

20140600Vegalicious2

Het boek is onderverdeeld in de verschillende maaltijden. Eén hoofdstuk bestaat bijvoorbeeld uit brunch- en ontbijtrecepten en dat vind ik zo fijn. Er zijn maar weinig kookboeken met veel ontbijtrecepten, terwijl ik daar juist altijd naar op zoek ben. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd per dag en ik vind het dan ook erg belangrijk om daarin te variëren. Per slot van rekening eet je ’s avonds ook niet elke keer hetzelfde. Verder vind je in het boek onder andere maaltijdsalades, soepen, brood, eenpansmaaltijden en ovenschotels.

20140600Vegalicious3

Recepten die ik nog graag wil gaan uitproberen? Ik ben erg nieuwsgierig naar de linzenmousse, wortelhummus, wintersalade met spelt en wortel en de Indiase kikkererwtensalade. Bovendien staan er in het kookboek ook recepten voor de garnering, zoals walnoten met ahornsiroop, geroosterde kikkererwten en blokjes olijvenpolenta.

Over het algemeen zijn de ingrediënten die in het boek genoemd worden prima verkrijgbaar, maar naar het ene product zul je wat langer moeten zoek dan naar het andere.

20140600Vegalicious4

Ik ben erg blij met dit kookboek en kan het absoluut aanraden. Vind ik dit boek beter of slechter dan ‘The Green Kitchen‘? Ik gaf het in het beginstukje al aan, ik kon niet kiezen en eigenlijk kan ik dat nog steeds niet. Ik vind ‘The Green Kitchen’ net wat mooier vormgegeven en dat kookboek voelt persoonlijker aan, maar in beide kookboeken staan prachtige recepten! Een foute keuze kun je dus eigenlijk niet maken.

Waar te koop?

Hoewel ik het kookboek zelf in de plaatselijke boekhandel kocht is het boek ‘Vegalicious‘ uiteraard ook online verkrijgbaar bij onder andere Bol.com.

Let op, in deze blogpost maak ik gebruik van affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 • Farah - Food and other Friends
  8 juli 2014 at 17:44

  Leuk! Ik ben heel benieuwd :). Heb zelf echt wat meer groente kookboeken nodig hoor, want heb daar vaak maar weinig inspiratie voor!

  • Lnnk
   9 juli 2014 at 13:02

   @Farah: Ja dat herken ik wel ja. Dit soort boeken helpen daar heel goed bij. Echt een aanrader.

 • Wieneke
  8 juli 2014 at 17:46

  Klinkt goed! Ik ben alleen niet zo dol op koken en vriendlief niet op vegetarisch. Dat maakt het een beetje lastig soms.

  • Lnnk
   9 juli 2014 at 13:02

   @Wieneke: haha nee dan zit het je niet mee 😉

 • Eline
  8 juli 2014 at 18:20

  oh dat lijkt me een goed boek!

 • Michelle | Travel lifestyle.nl
  8 juli 2014 at 20:30

  Oeeh die zien er inderdaad heel fijn uit. Ik vind Veg (alweer iets ouder) ook zo leuk! 🙂

  • Lnnk
   9 juli 2014 at 13:03

   @Michelle: Veg is zo’n mooi boek!

 • Eva
  9 juli 2014 at 09:36

  Toen ik Veg! op mijn verlanglijstje schreef vorig jaar twijfelde ik volgens mij heel ook over Vegalicious, uiteindelijk niet gedaan maar wil ‘m nog wel tussen mijn kookboeken hebben staan eigenlijk 🙂

 • Roos
  9 juli 2014 at 09:41

  Ziet er mooi uit! Ik eet zelf graag vegetarisch maar mijn man is een echte carnivoor die ook nog eens niet zo van kaas en noten houdt, dus bij ons zou zo’n boek echt verstoffen 🙁

 • nenacecilia
  9 juli 2014 at 19:43

  Kookboeken horen echt bij m’n favoriete boeken! De illustraties zijn altijd top!

 • Iris
  10 juli 2014 at 11:10

  Dit is mijn ultieme favoriete kookboek. Volgens mij heb ik inmiddels bijna alle recepten al eens gemaakt. Super leuze dus. Smakelijk!

 • Annebelle
  3 september 2014 at 15:33

  Als jarenlange vegetariër ben ik altijd op zoek naar nieuwe recepten!

Stay weird