Instagram #1

Lijstjes

Nom Nom Nom Tag

7 maart 2014

Een tag over eten? Hoewel ik helemaal niet zo van de tags ben kan ik dat toch echt niet laten schieten. Team Confetti bedacht de Nom Nom Nom Tag en vroeg of ik hem ook in wilde vullen. Behalve de antwoorden op de vragen heb ik er ook nog wat fotootjes bij gedaan van dingen die ik lekker vind : )

20130700aard3

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Mmm dat is een hele goede vraag. Ik lust vrij veel dus er zijn waarschijnlijk maar zat dingen die ik wel lekker vind die anderen niet lekker vinden… *3 uur later* Ik kan nog steeds niets bedenken ; ) Zijn pannenkoeken met kaas en appelstroop heel vreemd?

Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?
Ik ben dol op hutspot. Sterker nog vroeger als ik voor mijn verjaardag mocht kiezen wat ik mocht eten koos ik altijd hutspot. Het liefste met hachee of speklapjes. Heel heel klein ieniemienie detail, ik ben midden in de zomer jarig! En met midden in de zomer, bedoel ik ook echt midden in de zomer. Maar mijn moeder, lief als ze is, maakte het ieder jaar weer zonder morren voor me klaar.

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?
Elke dag in een restaurant eten lijkt me wat saai, maar ik vind Salon de Provence in Breda echt een heerlijk restaurant. Ik moet eerlijk bekennen dat het een behoorlijke tijd geleden is geweest dat ik er gegeten heb, maar de keren dat ik er at… heerlijk! Ook ben ik dol op sushirestaurant Ume in Breda. In het laatste restaurant kom ik veruit het vaakst. Goed betaalbaar, lekker eten en goede service.

Havermout met appel en dadels

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Ik ben dol op geitenkaas en honing dus dat zal er in ieder geval opzitten. Lekker wat sla erbij, wat nootjes en eventueel wat plakjes aardbei. Hele lekkere combinatie! Broodje LNNK klinkt weer zo kneuzig hé? Een andere naam zou ik nu niet weten.

Deel een handige kooktip:
Ik ben er van overtuigd dat iedereen kan koken, maar begin simpel. Bereid alles goed voor. Snij de groenten, weeg de ingrediënten af en zet alles klaar voordat je daadwerkelijk begint met koken. Dit kan echt heel veel stress voorkomen.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Op dit moment de pannenkoekmuffins van Pauline. Ik kwam het recept deze week tegen en heb hem gelijk uitgeprint. Ik ben namelijk dol op pannenkoeken en deze muffins klinken perfect! Het recept kun je hier vinden.

20140100mangokiwi

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Ik vind zelf koken erg leuk, maar echt ontspannen is voor mij buiten de deur eten. Zelf niet na hoeven te denken en je laten verassen. Als een restaurant de mogelijkheid heeft tot een verrassingsmenu kies ik daar altijd voor. Eten bestellen doe ik echt nooit. Al moet ik bekennen dat ik laatst voor het eerst in mijn leven een pizza besteld heb.

Ben je ergens allergisch voor?
Qua eten ben ik gelukkig nergens allergisch voor. Gelukkig maar, want ik hou veel te veel van lekker eten.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Op dit moment kiwi en Griekse yoghurt met kokos, mango en blauwe bessen.

Bringinghappiness.nl

Wat is je favoriete toetje?
Ik vind heel veel toetjes lekker, maar in een restaurant bestel ik regelmatig crème brûlée of chocolademousse.

Nu tag ik zelf nooit mensen, maar je mag deze tag van Teamconfetti natuurlijk altijd overnemen. Als je een seintje geeft vind ik het leuk om hem bij jou te lezen.

 • Michelle
  7 maart 2014 at 17:25

  Hele leuke tag en echt leuk dat je hem hebt ingevuld!
  Liefs, xx

 • Ukkie
  7 maart 2014 at 17:32

  Pannenkoeken met kaas worden hier met bruine basterdsuiker geconsumeerd 😉

 • Dita
  7 maart 2014 at 17:34

  Wat een leuke tag, ik ga deze denk ik binnenkort ook doen

 • Wanda
  7 maart 2014 at 19:32

  Wat leuk om te lezen! Ik hou hem in gedachten!

 • Tedje
  7 maart 2014 at 19:57

  Woon je in Breda? 🙂 Ik ben nog nooit bij Ume geweest, ik ga eigenlijk altijd bij Sumo gewoon! Tipje om te lunchen: Zeezicht en Flinstering 🙂

  • Lnnk
   16 maart 2014 at 18:58

   @Tedje: Ja ik woon vlakbij Breda. Ik vind Sumo zelf verschrikkelijk, omdat het zo groot is en soms zo druk. Ik vind de sushi er wel lekker, maar voor de rest vind ik Ume zelf lekkerder.
   Zeezicht ben ik inderdaad al vaker gaan lunchen, heerlijk! Flinstering ben ik nog niet geweest.

 • Farah
  7 maart 2014 at 20:07

  Dit is nou eens een leuke tag! Over eten, kan niet beter ;).

  Woon je in (of rondom) Breda? Ik heb 4 jaar in Breda gestudeerd maar nog nooit bij Ume geweest! Ik vind het daar nooit zo gezellig omdat het op zo’n hoekje zit. Maar wil altijd nog eens in een echt sushi restaurant eten ;).

  • Lnnk
   16 maart 2014 at 18:57

   @Farah: Ja ik woon vlakbij Breda inderdaad. Ume zit inderdaad op een ongezellig glazen hoekje, maar ik merk daar binnen niet zoveel last van. Bovendien vind ik de suhsi daar gewoon erg lekker en de medewerkers heel vriendelijk. Wel een aanrader hoor!

 • Mieke
  7 maart 2014 at 20:56

  Leuke tag! Ik krijg er trek van. 😉

 • Ines
  7 maart 2014 at 22:35

  leuke tag!

 • Eline
  8 maart 2014 at 13:59

  oho heerlijk!

 • annouska
  8 maart 2014 at 19:26

  Oeh wat een onwijs leuke tag 😀

 • vanemi
  8 maart 2014 at 19:27

  Klinkt goed! Ik hou niet van koken, wel van lekker eten!

 • Maaika
  8 maart 2014 at 21:34

  Ik heb ‘m ook overgenomen…

 • Marcella
  9 maart 2014 at 17:17

  Leuke tag! Tof om jouw antwoorden te lezen. Ik zal es kijken of ik hem overneem.

 • Sas
  9 maart 2014 at 18:31

  Oh lekker met die aardbeitjes!

 • Suus
  11 maart 2014 at 19:17

  Ik vind dit ook een hele leuke tag met te gekke vragen, leuk gedaan 🙂

  Liefs Suus Food Bandits

 • Suzanne
  12 maart 2014 at 18:31

  Ik vind het echt super om te lezen! Ik ben dol op eten, ik denk dat ik deze tag ook nog maar eens ga doen!

Stay weird