Instagram #1

Recepten

Bleekselderij met amandelboter

19 november 2013

Als de titel je nog niet heeft afgeschrikt ben je dus nog steeds aan het lezen. Mooi, want de combinatie is, hoewel een beetje vreemd, namelijk wel bijzonder lekker. Toegegeven ik hou eigenlijk niet zo heel erg van bleekselderij, maar toen ik onderstaande gezonde snack eens ergens tegenkwam was ik desondanks toch nieuwsgierig. Zou het smaken? Ik probeerde het uit en kwam tot de conclusie dat deze bleekselderij met amandelboter erg lekker is. En zo heb ik er weer een gezonde snack bij.

20131100bleekselderij

Ingrediënten

▲ Amandelboter óf pindakaas (maar dat laatst is iets ongezonder)
▲ 1 stengel bleekselderij
▲ Gele rozijnen

Bereidingswijze

▲ Maak de bleekselderij schoon en was deze goed. ▲ Smeer er nu een beetje amandelboter op. ▲ Druk er wat rozijnen op.
▲ Enjoy!

Oh ja…

▲ De reden dat ik nooit zo dol was op bleekselderij kwam door de harde nerven. Een half uur kauwen op een stukje vind ik persoonlijk niet zo aantrekkelijk. Je kunt deze harde nerven echter makkelijk weghalen door aan de onder- of bovenkant van de stengel een stukje bijna af te snijden en de nerf dan weg te trekken langs de stengel. En dat eet een stuk smakelijker!

Heb jij een recept van mij gemaakt? Deel hem dan vooral met me op social media door de hashtag #bringinghappinessnl te gebruiken en me eventueel te taggen. Leuk!

 • Josanne
  19 november 2013 at 17:39

  Ziet er vooral mooi uit!

 • Anne
  19 november 2013 at 17:53

  Die nerven wegtrekken scheelt zo veel he, anders is het soms niet te eten 😀 voel me dan net een koe. De combi lijkt me juist lekker. Soms zijn tegengesteld lijkende smaken juist goed te combineren.

 • Michelle - Travel lifestyle.nl
  19 november 2013 at 19:52

  Haha de titel deed me wel een beetje schrikken 😉 Maar die mooie foto’s van jou kan ik toch nooit weerstaan. En ik vind bleekselderij stiekem best lekker haha.

 • Dita
  19 november 2013 at 20:25

  Amandelboter lijkt me niet erg lekker maar het ziet er wel lekker uit

 • Lotte
  19 november 2013 at 20:54

  Ja, bleekselderij met pindakaas! Gek genoeg herinnerde ik me die combinatie nog van Sesamstraat en omdat ik toch wel nieuwsgierig was of het echt wel smaakte, heb ik het ooit eens uitgeprobeerd. En tot mijn verbazing was het nog echt lekker ook! Zo zie je maar weer, Sesamstraat heeft een grote invloed op je latere leven. 😛

 • Shanti
  20 november 2013 at 18:06

  Wat een verrassende combinatie, ga het eens proberen!

 • Con leche
  20 november 2013 at 22:49

  Hmmm apart en juist daarom zou ik het wel eens willen proberen! Wie weet is het verrassend lekker!

 • Cariena
  24 november 2013 at 20:28

  Dadel met bleekselderij, geelwortel en gember en daarna een citroentje is ook erg lekker als smaakexplosie!

Stay weird