Instagram #1

Europa

Berlijn tips gevraagd

22 augustus 2013

Binnenkort ga ik eindelijk Berlijn bezoeken! Ik ben zo benieuwd naar deze stad, omdat ik er al zo ontzettend veel goede verhalen over heb gehoord. We hebben een leuk en vooral betaalbaar appartement gevonden met parkeerplek. Nu ben ik alleen nog op zoek naar leuke tips. Ben jij al ooit eens in Berlijn geweest? Heb je nog leuke tips voor me?

20130800berlijn

Ken jij in Berlijn nog leuke plekjes, marktjes, winkeltjes of restaurantjes?

 • Karlijn
  22 augustus 2013 at 11:14

  Oeh, leuk hoor! Berlijn ben ik nog nooit geweest, dus ik kan je geen tips geven. Maar ik wil er graag eens heen, hopelijk heb jij dan goede tips voor mij ๐Ÿ™‚

 • BirdPlanet
  22 augustus 2013 at 12:03

  Hey, leuk dat je naar Berlijn gaat! Zoals je misschien al op mijn blog gelezen hebt, ben ik de hele zomer in Berlijn (geweest, morgen ga ik helaas weer), dus ik heb wel wat tips voor je. Berlijn heeft zoveel meer te bieden dan wat de toeristenboekjes schrijven, dus blijf in ieder geval niet hangen op de kufurstendamm en Alexanderplatz enzo. Een leuke straat met restaurantjes en barretjes is de Simon-Dach-Strasse in Friedrichshain (u- en s-bahn halte Warschauerstrasse). In de Orianienstrasse in Kreuzberg zijn ook heel veel leuke barretjes. Je had al op mijn post over de flowmarkt gereageerd, die raad ik zeker aan! Ga er op een zondagochtend heen en kijk ook even bij de bearpit karoake (beide in het Mauerpark in prenzlauerberg) In prenzlauerberg zijn trouwens ook veel leuke restaurantjes te vinden. Dus voor de leuke, berlijnse restaurantjes en barretjes moet je in Prenzlauerberg, Friedrichshain, Kreuzberg (oost) zijn en niet in Charlottenburg (west), daar is alles duurder en commercieler. Ik plaats binnenkort nog een artikel over winkeltjes in Berlijn op mijn blog. Als je nog meer tips wil kun je me altijd een berichtje sturen. ๐Ÿ™‚

  • Lnnk
   23 augustus 2013 at 11:00

   @BirdPlanet: Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Ik had je tip van de flowmarkt al genoteerd inderdaad. Ik ga je blog even verder uitpluizen!

 • Anne
  22 augustus 2013 at 12:16

  Super leuk! Hoe lang ga je? Ik woon in Berlijn, en kan je adviseren om je vooral te realiseren dat de stad enorm is, trek per leuke wijk gewoon op zijn minst een middag, als het al niet een dag is, uit. Naast alle normale hoogtepunten is de Simon-Dach-StraรŸe een leuke om wat te gaan eten/drinken, ook de straatjes er omheen. Burgermeister aan de OberbaumstraรŸe 8 is leuk om wat te eten, en de straatjes daar omheen zijn ook leuk om doorheen te wandelen. Zelf ben ik daarnaast fan van Prenzlauer Berg, gewoon op onderzoek uitgaan, door de straatjes wandelen, Mauerpark bezoeken ๐Ÿ™‚ Als je op een zondag in Berlijn bent is daar een leuke vlooiemarkt. Zelf woon ik in Schoneberg, daar zitten veel lekkere eettentjes, maar ligt uit de richting voor alle ‘echte’ attracties. Dit restaurantje is daar een hele dikke aanrader! http://www.qype.com/place/51994-Due-Emigranti-Berlin. Ben benieuwd hoe je het gaat vinden in Berlijn!

  • Lnnk
   23 augustus 2013 at 11:01

   @Anne: We hebben nu 4 nachten geboekt, maar we kunnen evt nog verlengen. Dank je wel voor je tips! Ik noteer ze allemaal in mijn notitieboekje ๐Ÿ™‚

 • Mieke
  22 augustus 2013 at 16:50

  Zo leuk, Berlijn. Voor mij is het alweer zo’n tien jaar geleden dat ik in Berlijn was. En waar we toen geweest zijn, ben ik al een eind vergeten. Behalve dan de meer toeristische bezienswaardigheden als de Brandenburgertor, etc. Ik zou heel graag nog eens terug gaan naar Berlijn!

 • Dita
  22 augustus 2013 at 17:53

  Ik ben ook erg benieuwd

 • Elisse
  22 augustus 2013 at 19:05

  Ahhh, Berlijn is zo leuk. Ik ging er afgelopen jaar twee keer naartoe en wil er heel graag mijn vaste citytripstad van maken. Hier zette ik wat tips op een rijtje: http://bijgebrekaanbeter.blogspot.be/2012/12/city-guide-berlin.html ๐Ÿ™‚ Heel veel plezier!

  • Lnnk
   23 augustus 2013 at 11:02

   @Elisse: Dank je wel! Ik ga je tips even lezen.

 • Michelle @ The World is a Book
  22 augustus 2013 at 22:23

  Zo leuk! Heel veel plezier vast! Ik vind niet dat je de toeristische trekpleisters mag overslaan, moet je gewoon een keertje gezien hebben ๐Ÿ˜‰ Verder vind ik Prenzlauer berg en Schoneberg heel erg leuk. Rond Winterfeldtplatz in Schoneberg heb je leuke restaurantjes en een geweldige food market op zaterdag. Het is niet heel centraal, maar met de U-bahn ben je er zo. Ik vind het een heerlijke stad en ontdek steeds weer nieuwe plekjes; have fun!

  • Lnnk
   23 augustus 2013 at 11:04

   @Michelle: Ja dat soort dingen horen er ook gewoon bij. Zeker omdat we voor het eerst gaan. Dank je wel voor de tips, zeker een foodmarket vind ik altijd erg tof!

 • Tamara
  23 augustus 2013 at 00:05

  Wat ik vooral ontzettend leuk vond was door de stad fietsen.. ik ben er zo’n 8 jaar geleden geweest en toen ook erg lekker gegeten in sony center bij Australisch tentje.. xx

 • Marieke
  23 augustus 2013 at 09:35

  Ohh wat cool dat je gaat! Ik ben er nog nooit geweest, maar wil ook heel graag. Heb dus helaas geen tips voor je, maar kijk uit naar je verslag als je terug bent!

 • Eva
  23 augustus 2013 at 10:16

  Berlijn is zooooo gaaf! Ik hoop dat mn tipblog die nog op de planning staat, op tijd is voor je reis..

 • Elise
  23 augustus 2013 at 10:47

  Wij zijn er rond Kerst geweest. Fantastisch met de sneeuw en al die Kerstmarkten. We hebben 1 dag de hop op en hop af bus genomen, zo makkelijk langs de belangrijkste dingen. En verder veel genieten. Wij gaan binnenkort ook weer !

 • Vincent
  23 augustus 2013 at 10:52

  Check: http://www.betweentime.de/
  http://www.markthalleneun.de/ donderdag street food thursday
  http://www.frischeparadies.de/frischeparadies-maerkte/berlin-prenzlauer-berg.html [gebouw en inhoud moeite waard]
  http://www.rogacki.de/ = klassieker in West-Berlijn

  en mijn blog natuurlijk, staat vol tips: http://www.vincentkompier.de

 • Sas
  23 augustus 2013 at 11:45

  helaas nog nooit geweest dus kan je niet helpen. Succes!

 • Laura - what about her
  23 augustus 2013 at 15:53

  Ohhhh helaas geen tips, maar heel veel plezier! Je schijnt er fantastisch te kunnen vintage shoppen.

 • Marcella
  23 augustus 2013 at 18:17

  Ik was er ooit met een festival, dus ik moet zeker nog es terug. Jan is er ook nog niet geweest, dus in de komende jaren gaat het er zeker van komen. Ik hoop dan ideeรซn op te doen in jouw blogs ๐Ÿ˜‰ Veel plezier met de voorpret, je kreeg al toffe tips las ik!

 • Sylvia
  25 augustus 2013 at 08:34

  Ik ben twee jaar geleden in Berlijn geweest en heb daar toen een blog over geschreven, misschien heb je daar wat aan ๐Ÿ™‚ -> http://sylviakuijsten.com/2011/08/03/berlin-die-deutsche-grundlichkeit-kultur-und-streuseltaler/

 • Maaike
  26 augustus 2013 at 15:34

  Berlijn ben ik dit jaar nog geweest. Net een post overgemaakt, maar daar staan niet zoveel tips in. We hebben zelf een alternatieve tour gedaan in Berlijn (even googlen). Krijg je veel informatie over de stad en de kunst/grafiti in de stad. Mijn vriend is erg dol op echt duits eten en we hadden een ontzettend leuk en lekker tentje gevonden. http://www.wirtshaus-zum-mitterhofer.de/
  Kijk maar of je er wat mee kan ๐Ÿ™‚

Stay weird