Instagram #1

Boeken Reviews

Babyboek

24 mei 2016
Babyboek Snor Uitgeverij - Bringinghappiness.nl

Het is een beetje jeugdsentiment zo’n babyboek. Mijn moeder vulde er vroeger ook eentje in voor mij en daarom doe ik dit nu ook voor mijn kinderen. Bij mijn oudste dochter vulde ik een boek in van de HEMA, maar die kon ik voor mijn jongste dochter niet meer vinden. Bovendien is een ander boek ook wel weer leuk. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Veel boeken die te koop zijn vind ik echter ronduit suf dus toen ik dit boek van uitgeverij Snor tegenkwam was ik helemaal blij.

Babyboek Snor Uitgeverij - Bringinghappiness.nl

Vormgeving

Het boek is vrij groot, ik denk dat het iets groter is dan een A4 formaat. De kaft is een softcover en dat vind ik jammer, ik vind een hardcover fijner, omdat dit over het algemeen langer netjes blijft. Het idee is toch dat mijn dochter dit boek over tig jaar meeneemt als ze uit huis gaat en hier dan later nog eens in kan kijken (of het interesseert haar niets, but hey.. I did my best).

Ik vind met name de illustraties in het boek tof en het boek zit er boordevol mee. Ze zijn kleurrijk en erg vrolijk. Je vindt ook leuke stickers achter in het boek en posters die je kunt uitscheuren om op te hangen op het kamertje van je kleintje.

Babyboek Snor Uitgeverij - Bringinghappiness.nl

Wat kun je van het boek verwachten?

In het boek kun je per week iets invullen. Dat vind ik aan de ene kant heel erg fijn, maar tegelijkertijd loop ik nu al weer gruwelijk achter. Het voordeel is wel dat er niet allemaal stompzinnige vragen in staan dus je kunt lekker schrijven wat je zelf wilt. Ik irriteer me er namelijk gruwelijk aan als er ergens in week 48 staat: ‘heeft je kind zijn eerste stapjes al gezet?’ en je moet daar ‘nee’ invullen. Totaal nutteloos toch? Op het moment dat je kind dat zijn/haar eerste stapjes zet staat het er natuurlijk niet. Nee je kind kan alleen in week 48 leren lopen πŸ˜‰

Behalve de wekelijkse verslagen kun je ook je bevallingsverslag en stamboom in het boek kwijt. In het boek vind je verder ook een hoop wist-je-datjes en leuke opdrachten.

Babyboek Snor Uitgeverij - Bringinghappiness.nlDe leukste opdracht vind ik zelf het kopen van een kledingstuk dat zou moeten passen als je kindje 1 is. Deze trek je dan iedere maand aan en dan maak je een foto. Je ziet je kindje dat later op de foto’s letter in het kledingstuk groeien. Nadeel is dus dat ik het maar liefst twee maanden heb volgehouden. Ik ben niet goed in dat soort dingen. Milestonecards zijn ook niet uit mij besteed. Ik vergeet dat gewoon. En dan ben ik ook nog zo’n neuroot dat ik vind dat zo’n kaartje alleen mag op de dag dat je kindje 4 maanden wordt bijvoorbeeld. Dus het mag niet meer op 4 maanden en 3 dagen. Ik weet het.. ik ben TE precies.

Babyboek Snor Uitgeverij - Bringinghappiness.nl

Ben ik enthousiast?

Ja dat ben ik. Het boek is mooi vorm gegeven en daar heb ik gewoon een zwak voor. Het is wel zo dat je vast zit aan een bepaalde layout en bepaalde schrijfruimte. Heb je hier moeite mee dan kun je beter een mooi notitieboek kopen, want dan heb je volledige vrijheid. Zeker als je bijvoorbeeld een printertje hebt voor je foto’s, want dan is een mooi verslag maken zo gepiept. Ik vul zelf dit boek in en plak er een boel foto’s in, maar ik heb daarnaast ook nog een app waar ik een dagboek in bijhoud met foto’s. Als jullie dat leuk vinden kan ik daar wel eens wat over vertellen.

Waar te koop?

Je kunt het babyboek o.a. bij Bol.com kopen, maar het is ook bij bijvoorbeeld Sissy-boy te vinden.

In deze blogpost kunnen affiliate links voorkomen. Lees mijn disclaimer.

 • Frauke
  24 mei 2016 at 08:15

  Wat een leuk boek! Niet dat ik het zelf zou kunnen gebruiken, maar ik ben dol op zo’n soort vormgeving. Lekker kleurrijk en druk! Dat wat je zegt over die vragen is trouwens zΓ³ waar, alsof je kind inderdaad MOET lopen in week 48… Ik ga dit boek in ieder geval onthouden als cadeautje, thanks voor de tip! X

  • Lonneke
   25 mei 2016 at 13:58

   @Frauke: Ja stom hΓ©? Het is een leuk cadeautje inderdaad πŸ™‚

 • Arjanne
  24 mei 2016 at 21:26

  Wat een leuk boek! Leuk als kraamkado! Wat kost het boek? Op bol.com is ie helaas niet leverbaar en staat er geen prijs bij :(.

  • Lonneke
   25 mei 2016 at 08:21

   @Arjanne: Ik lees op de site van Snor Uitgeverij dat hij half juni weer verkrijgbaar is. Hij kost € 17,99. Had ik natuurlijk van tevoren even moeten controleren. Excuses!

   • Arjanne
    25 mei 2016 at 10:18

    No problem! Thanks voor de info! : )

 • Olga
  25 mei 2016 at 22:42

  Eigenlijk past dit boek best goed bij dat van de HEMA als je kijkt naar de kleurtjes en het lettertype. Het hoeft allemaal niet meer zo perfect, toch? πŸ™‚

 • Susan
  1 juni 2016 at 10:05

  Superleuk boek he, ik heb ‘m ook voor mijn dochter. Ik ben heel slecht in dingen bijhouden maar dit lukt me goed! Tip voor foto’s afdrukken: laat ze afdrukken bij profotonet. goede kwaliteit (stuk beter dan een fotoprinter), mooi papier en je hebt ze binnen 1-2 dagen in huis πŸ™‚ Ik bestel om de zoveel weken weer een batch om mn boek bij te werken

  • Lonneke
   23 juni 2016 at 16:34

   @Susan: Dank je voor de tip. Ik print mijn foto’s nu zelf met een Instax-printer.

 • Lobke
  23 juni 2016 at 16:30

  Ja dit boek is zo leuk. Ik heb hem toevallig ook liggen, maar ik ben ook niet heel goed in het bijhouden van dit soort dingen. Ik doe mijn best πŸ˜‰

  • Lonneke
   23 juni 2016 at 16:34

   @Lobke: Volgens mij hebben meer mensen daar last van πŸ˜‰

Stay weird