Instagram #1

Favorieten Reviews spotlight

Arc Notitieboek

20 februari 2017
Arc notebook

Dat ik een zwak heb voor notitieboekjes is niet echt een geheim. Ik heb momenten gehad dat ik de HEMA niet in kon lopen zonder een notitieboek te kopen. Hoe tof ze er allemaal ook uit zien, ze hebben toch een beperking. Je kunt er niet zomaar pagina’s uithalen. Ik wissel graag, ik streep dingen door en soms wil ik een pagina er tussenuit hebben. Of ik wil juist een pagina toevoegen. Ook voeg ik graag printables zoals planners toe.

Een tijd lang las ik van alles over Filofax en schafte ik uiteindelijk een veel te dure agenda aan in A5 formaat. Deze wilde ik gebruiken als notitieboek. Hoewel ik A5 in principe een heel fijn formaat vind is de Filofax wel HUGE! En dat resulteerde erin dat ik hem niet vaak meenam. Ik probeerde nog een Clipbook van Filofax, omdat die stukken compacter zijn, maar die vind ik persoonlijk niet per se geweldig.

ARC Notebook

Arc notebook

Ik heb geen idee meer hoe en waar ik de Arc notitieboeken van Staples tegen kwam, maar ik vond het een heel interessant concept. Ook verwisselbare bladeren, maar vooral een stuk compacter dan mijn Filofax. De notitieboeken werken met discs in plaats van een ringband. De discs zijn in drie maten verkrijgbaar en je kunt ze dus verwisselen. Hoe groter de discs hoe meer papier ze kunnen houden. Persoonlijk vind ik de grootste discs een beetje te groot, het notitieboek wordt er een beetje lomp door. Op de foto’s zie je de medium-discs. De boekjes worden geleverd met daarin het kleinste formaat.

ARC Notebook

Perforator

Maar goed ik hou van ‘customizen’. En nee, dat betekent niet dat ik hem vol ga plakken met stickertjes, maskingtape en weet ik veel wat meer. Ik voeg wel eigen prints toe. Dan heb je echter wel een perforator nodig die geschikt is. Zeker bij de Arc notitieboeken, want deze hebben een hele specifieke vorm. Gelukkig is er voor Arc ook eentje verkrijgbaar, maar hij is wel hardstikke duur! Uiteindelijk vond ik hem hier het goedkoopste. Het is een eenmalige aanschaf waarvan ik veel plezier beleef.

Zo is de perforator op ‘slot’ en hieronder zie je hem wanneer je hem gaat gebruiken. Er kunnen maar een paar pagina’s tegelijk in en dat vind ik wel een nadeel, zeker gezien de prijs, maar het is niet onoverkomelijk.

Als je de perforator eenmaal hebt kun je ook zelf ‘boekjes’ samenstellen. Koop wat extra discs en voeg zelf een kaft toe en maak je eigen notitieboek. Ik doe dit nu voor de tekeningen van mijn oudste dochter. Die bind ik op deze manier bij elkaar.

ARC Notebook perforator00002

Kaft & formaat

Arc is zowel te koop met een kunststof omslag als met een lederen omslag. De lederen omslag is steviger, handig wanneer je bijvoorbeeld op de bank zit en wat op wilt schrijven. De kunststof omslag is iets slapper. Ik heb het idee dat je bij een kunststof omslag meer vulling in het notitieboek kwijt kunt, omdat de lederen omslag dikker is. In de lederen omslag kun je wat pasjes kwijt en er is plek voor een pen.

De notitieboeken zijn verkrijgbaar in A5 en A4-formaat. Welk formaat fijner is dat hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Zelf vind ik A5 groot genoeg om fijn in te kunnen schrijven, maar klein genoeg om in mijn handtas te stoppen.

Arc notebook

Papier wisselen

Blaadjes verwisselen is heel simpel. Je trekt het blaadje omhoog naar je toe en dan gaat het papier los van de discs. Dus zeker niet opzij trekken, want dan gaan de gaatjes kapot. Papier toevoegen gaat op dezelfde manier. In dit filmpje op YouTube zie je precies wat ik bedoel.

Accessoires

Je kunt voor dit notitieboek allerlei accessoires kopen. Verkrijgbaar zijn o.a. tabbladen, showtassen, lineaal, discs, bladwijzers en visitekaartjeshouders. Op de Amerikaanse site van Staples zie ik ook andere kleuren discs, maar in Nederland zijn alleen de (saaie) zwarte te krijgen. Ik heb gelezen dat ze soms wel uit te wisselen zijn met andere merken, maar ik heb het niet uitgeprobeerd.

Uiteraard is er ook papier te koop om de notitieboeken aan te vullen. Het papier is heel fijn in gebruik, niet te dun en het schrijft heel prettig.

Waar te koop?

Arc notebooks zijn een eigen merk van Staples en daar zijn ze online te bestellen. Bij de webshop Special paper zijn ze echter gunstiger geprijsd. Bij de laatste webshop heb je voor ongeveer 6 euro al een notitieboek met kunststof cover in A5-formaat (excl. verzenden).

Conclusie

Love it! Ik ben zo blij dat ik dit systeem ontdekt heb. Het werkt heel handig en is erg flexibel. Hoewel ik bijna alles digitaal bijhoud vind ik het fijn om sommige dingen op te schrijven. Voorlopig komen er hier geen ‘gewone’ notitieboekjes meer in, hoe mooi ze ook zijn.

 • Tiffany
  20 februari 2017 at 09:49

  Dit systeem is super fijn! Ik ken het via mijn moeder die dit meer dan 20 jaar gelden al kocht in België. Er zijn ook agenda’s met dit systeem maar die heb ik nog nooit geprobeert. Wel gebruik ik de A4 schriften met dit systeem regelmatig.

 • Kelly
  20 februari 2017 at 17:14

  Wat een handig ding zeg! Ik had er nog niet eerder van gehoord 🙂

 • Hanne
  20 februari 2017 at 23:58

  Dat lijkt precies op atoma schriften. Die werken ook met discs. Als je die nog niet kent: die zou je ook wel fijn vinden denk ik!

 • Anouk
  21 februari 2017 at 22:06

  Wat een leuk notitieboek, zeg! Ook met de perforator erbij <3

 • Andrea
  23 februari 2017 at 08:52

  Mooi systeem zeg! Zelf houd ik er ook van om zaken fysiek op papier te zetten om ruimte te maken in mijn hoofd. De filofax clipper die je eerder liet zien, spreekt mij wat meer aan aangezien ik daar al een perforator voor heb. Nu nog ergens de clipper scoren. Veel plezier met je nieuwe boekje!

 • Frederik
  24 februari 2017 at 12:55

  Wat een handig systeem heb je daar 🙂

 • Correctbook - Bringing Happiness
  6 maart 2017 at 06:00

  […] schreef ik over de Arc notitieboeken van Staples. Het leuke is dat de systemen uitwisselbaar zijn. Je kunt dus een aantal bladen van je […]

 • Gerrittina
  8 maart 2017 at 23:57

  Ik wil ook iets kopen om boekjes mee te maken dus ik ben me aan het oriënteren. Vast een hele domme vraag maar wat zijn discs?

 • Blogger Lovin #19 | Zwartraafje
  25 maart 2017 at 08:33

  […] Arc notitieboek – Lonneke (is dit iets voor jou Joany?) Tekenen met Action twin markers – Stationerdy […]

 • Joanie
  6 maart 2018 at 17:36

  Slecht nieuws: Stapels gaat stoppen met deze lijn van producten. Heeft iemand een ander adres waar dit geweldige prijkt verkrijgbaar Is?

Stay weird