Instagram #1

Europa Reizen

Amsterdam & Zoku

14 november 2016
Amsterdam - Bringinghappiness.nl

Onlangs werd ik ontvoerd door mijn wederhelft voor onze trouwdag. Afgezien van het feit dat ik een ietsiepietsie groot schuldgevoel had, omdat ik niet (NIETS!) geregeld had voor hem, hadden we een ontzettend fijn weekend in onze hoofdstad. Een van de dingen die het zo fijn maakte was de slaapplek die hij geregeld had.

Nu hebben we wel vaker overnacht in Amsterdam, maar dit keer waren we beiden echt heel erg enthousiast over onze slaapplek. En hoewel ik niet per se van het reviewen van hotels e.d. ben wil ik onze slaapplek hier toch even benoemen. We verbleven namelijk bij Zoku en wij vonden het er fantastisch!

De kamers zijn namelijk stukken prettiger ingericht dat het gemiddelde vergane-glorie-maar-toch-enorm-dure hotel in Nederland. Zoals ze zelf zeggen zijn ze een plek waar je kan wonen, werken, uitrusten en socializen. In de meeste hotelkamers is het bed hetgeen de kamer vult, bij Zoku staat er een grote tafel waar je aan kunt eten of werken. De kamer is heel slim ingericht. Oh en zei ik al dat er turn-ringen aan het plafond hangen?

Zoku Amsterdam hotel - Bringinghappiness.nlWat ik persoonlijk heel erg leuk vind is dat er een soort community-room is. Er staan allemaal prachtige banken waar je lekker kunt zitten. Er is een game-room, er zijn muziekinstrumenten en volgens mij kun je er ook poolen. Je kunt er wat drinken of wat snacks bestellen. Als je wilt kun je er andere mensen ontmoeten (altijd leuk), maar niets moet. Sowieso zijn de meubels allemaal echt even prachtig, helemaal mijn smaak. Ik heb helaas niet veel goede foto’s kunnen maken, want ik neem tegenwoordig vaak alleen mijn iPhone mee in plaats van mijn camera. Onder het mom van ‘lichter’ reizen πŸ˜‰

Zoku Amsterdam hotel - Bringinghappiness.nl

Het restaurant is ook anders dan anders, op een positieve manier. Allemaal lange tafels waar iedereen aanschuift. Je hoeft niet te mengen, maar soms kan dat juist wel heel erg leuk zijn. Je zit soort van in de keuken dus je ziet de kok aan het werk. Stokbrood kun je gewoon zelf snijden op het aanrecht (voelt lekker huiselijk) en er loopt iemand rond die je kan helpen met drankjes e.d. Geen ellenlange menu’s, maar je kan kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Of je neemt het gewoon allemaal en dan deel je het gerecht met degene met wie je bent. Wij hebben echt ontzettend lekker gegeten en we zijn bijzonder vriendelijk geholpen door al het personeel. Ik ben in geen tijden zo vriendelijk behandelt in een hotel. Love it!

Zoku Amsterdam hotel - Bringinghappiness.nlZoku Amsterdam hotel - Bringinghappiness.nlInchecken doe je niet aan een suffe receptie waar je zogenaamd warm ontvangen zou moeten worden, maar wat in werkelijkheid allesbehalve een warm ontvangst is. Nee je checkt in via de computer. Nee, niet persoonlijk, maar wel verdomde efficient en tien keer sneller. Kom je er niet uit? Dan is er altijd iemand in de buurt om je te helpen.

Amsterdam - Bringinghappiness.nlUiteraard brachten wij ons weekend niet alleen door in het hotel. We slenterden heerlijk door Amsterdam, zonder iets te moeten, maar gewoon lekker ontspannen. Hoewel ik er niet aan moet denken om er te wonen, vind ik het een zo’n fijne stad om een dag of een weekendje naartoe te gaan.

Amsterdam - Bringinghappiness.nlDus mocht je nu een keer een leuk plekje zoeken in Amsterdam om te overnachten dan kan ik je Zoku dus van harte aanraden.

 • Dita
  14 november 2016 at 08:01

  I love Amsterdam! Ga er zo graag een dagje of weekend heen.

 • Femke
  14 november 2016 at 13:25

  Wat een mooi hotel! Het ziet er heel gezellig en huiselijk uit. Als ik een overnachting boek, vind ik de sfeer van het hotel toch wel belangrijk.

 • Sammie
  14 november 2016 at 19:54

  Dat hotel klinkt bijzonder goed en heel anders dan de meeste hotels, erg leuk! Wat super lief ook van je man dat hij je hier mee naar toe nam!

 • Eva
  14 november 2016 at 21:47

  Wat een fijne tip zeg! Ga ‘m zeker onthouden als we weer eens die kant op gaan πŸ™‚

 • Ineke
  17 november 2016 at 15:30

  Oh wauw!! Wat ziet dat er leuk uit. Ik wil al tijdje heel graag naar Amsterdam.

 • Marcella
  19 november 2016 at 22:00

  Leuk hotel, ziet er goed uit Lonneke!!

 • Lindsay | lindsayvallen.nl
  28 november 2016 at 12:53

  Ah, wat een leuke ontvoering! πŸ™‚ En wat een prachtige plaatjes van een mooie en fijne plek, heel sereen en rustig, totaal niet als een massaal hotel zoals zoveel Amsterdamse plekken hebben.

Stay weird