Instagram #1

Boeken Reviews

All day breakfast – Denise Kortlever

14 december 2015
All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Onlangs nam mijn hubbie het kookboek ‘All day breakfast’ van Denise Kortlever voor mij mee. Een cadeautje waar ik heel heel blij van werd, want ik vind het heerlijk om met ontbijtjes te experimenteren! In de meeste kookboeken is geen ruimte voor het ontbijt en dat vind ik persoonlijk heel erg jammer. Per slot van rekening word er altijd geroepen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar toch zijn er weinig kookboeken over te vinden. Zonde!

Tijdens haar reizen zag de schrijfster van dit boek hoe ontbijt- en brunchgerechten steeds populairder werden. Dit maakte haar enthousiast om hier zelf mee aan de slag te gaan en nu dan ook dit kookboek van haar hand.

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Vormgeving

Het boek staat boordevol foto’s die door Denise zelf zijn gemaakt. Ik zie graag hoe een gerecht eruit ziet en maak het daardoor ook sneller klaar. De foto’s zijn eigenlijk allemaal even mooi en smakelijk en nodigen uit tot het proberen van het recept. Het papier is mat en dat vind ik persoonlijk altijd wel wat hebben. Het boek is ongeveer van A4-formaat en voorzien van een harde kaft (jeej voor harde kaften!). Verder is het boek licht, fris en kleurrijk met af en toe juist ook donkere warme foto’s.

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Wat kun je verwachten van het boek?

Het boek is verdeeld in een zestal hoofdstukken met allemaal een ander thema en een leuke speelse naam: Let’s stay in bed, Up & running, Lazy weekend brunch, Healthy & light, The day after the night before en festive mornings. Daarnaast deelt ze nog een aantal favoriete breakfast & brunchspots en vind je achterin het boek uiteraard een handig register.

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

De recepten

Je vindt in het kookboek een grote diversiteit aan recepten. Het zijn niet per se allemaal gezonde recepten, er zit echt van alles tussen, variërend van overnight oats tot wentelteefjes tot pannenkoeken. Een kleine greep uit de recepten: donuts uit de oven, twee-kazentosti, bacon & egg sandwich, oeufs en cocotte (die zijn zo lekker!), wafels, ontbijtmuffins, granola, hotcakes, de ultieme avocadotoast, smoothiebowl en kokos-limoenbrood.

Elk recept is voorzien van een kort verhaaltje waar bijvoorbeeld in word toegelicht waar een recept vandaan komt of hoe je met een recept kunt variëren. De ingrediënten zelf zijn toegankelijk en prima verkrijgbaar.

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Zijn het echt alleen maar ontbijtrecepten?

Eerlijk is eerlijk, hoewel het een ontbijtboek is staan er genoeg recepten in die je eigenlijk op elk moment van de dag kunt eten. Ben je op zoek naar lekkere recepten voor de lunch dan kun je met dit boek dus ook prima uit de voeten. Een BLT sandwich is misschien nog wel veel lekkerder tijden de lunch en flensjes? Die kan ik om eerlijk te zijn op elk moment van de dag wel eten!

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Ben ik enthousiast?

Jaaaaa! En nu denken jullie vast, jij bent altijd enthousiast over de kookboeken die je deelt. En dat klopt ook, want ik deel nu eenmaal graag dingen die ik leuk vind. Een boek dat tegenvalt deel ik gewoon niet. Ik vind het boek echt een aanwinst in mijn kast en hoewel ik nu nog niet veel recepten heb gemaakt weet ik zeker dat ik dit boek na mijn bevalling nog vaak uit de kast ga trekken. Het is een inspirerend boek dus ik voel weer een nieuwe #ikkookboek challenge aankomen!

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Waar te koop?

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com.

All day breakfast - Bringinghappiness.nl

Let op, in deze blogpost maak ik gebruik van affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 • Renske
  14 december 2015 at 07:05

  Yay voor dit boek! Toevallig heb ik hem laatst besteld. Er staan inderdaad heerlijke ontbijtgerechten in, waarvan sommige ook als lunch of tussendoortje kunnen. En die foto’s, echt prachtig! 🙂

 • Marlotte
  14 december 2015 at 07:44

  Ik vind dit toch zo’n prachtig boek en ben denk ik de grootste liefhebster van ontbijtjes, dus dit boek is echt helemaal mijn ding haha!

 • Linda
  14 december 2015 at 08:03

  Klinkt als een leuk boek! Ziet er ook mooi uit. Ik zou het inderdaad denk ik ook vaker/eerder gebruiken als inspiratie voor de lunch dan voor het ontbijt, ik vind het niet zo erg om een tijd lang hetzelfde ontbijt te eten, maar met de lunch wil ik altijd wel een beetje afwisselen.

 • Frauke
  14 december 2015 at 08:06

  Dat boek ga ik onthouden, het lijkt me geweldig! Ik ben sowieso wel fan van wat uitgebreider ontbijten (of brunchen) dus hier kan ik vast inspiratie uit opdoen :D. Het boek ziet er ook mooi vormgegeven uit, dat overtuigt me gelijk! X

 • Madelon
  14 december 2015 at 08:14

  Dat ziet er goed uit. Ik hou van ontbijtjes hihi.

 • gerhilde maakt
  14 december 2015 at 08:25

  Het ziet er echt een prachtig boek uit. Dank voor de tip!

 • Dita
  14 december 2015 at 09:51

  Wauw, wat een mooi boek. De recepten lijken ook heerlijk. Altijd leuk om weer een mooi kookboek te hebben.

 • Suuz
  14 december 2015 at 12:01

  wauw! wat een prachtig boek!

 • Andrea
  14 december 2015 at 17:21

  Zo leuk!!!! Deze heb ik toevallig op mijn wishlist voor kerst gezet!

 • Inge
  14 december 2015 at 20:34

  Oh het ziet er allemaal heerlijk uit! Lijkt mij een heel fijn boek.

 • Miriam
  14 december 2015 at 22:42

  Mooi! Vooral mooie illustraties/foto’s ook. En niet te vergeten: jummmie!

 • gea
  15 december 2015 at 14:56

  Lijkt mij een heel fijn boek!

 • Astrid
  16 december 2015 at 09:33

  Ben niet echt van het brood eten dus dit boek is eigenlijk wel een welkome afwisseling! Een boek met prachtige foto’s is toch meteen een must have item 🙂

 • Angelina
  16 december 2015 at 10:34

  Ik heb het boek ook en ben er superblij mee. Echt een prachtig boek, dus deze krijgt ook zeker nog een review op mijn blog haha! Jouw foto’s zijn prachtig.

 • Maartje
  16 december 2015 at 23:45

  Wat een mooi boek! Ben benieuwd naar de recepten! 🙂

 • Rensina Steursma
  17 december 2015 at 22:19

  Wat een gaaf boek he!
  Heb hem al even ingekeken bij de V&D en vind de foto’s zo tof.
  Dus die heb ik meteen op mn wishlist gezet…

 • breastfast erfahrungen
  26 december 2015 at 22:52

  Do you have any video of that? I’d like to find out more details.

Stay weird