Instagram #1

Zwangerschap

10 Ideeën voor je zwangerschapsverlof

13 januari 2016
Thee - Bringinghappiness.nl

Dit bericht werd eerder gepubliceerd op het blog van HEMA – Zwangerschapsverlof… nog heel even tijd voor jezelf! Natuurlijk moet je vast nog wat praktische zaken regelen en dat is ook helemaal niet erg, maar denk vooral ook even aan jezelf.

Ineens lijkt je zwangerschap wel heel erg op te gaan schieten. Zo zit je in het eerste trimester te wachten tot je een buikje krijgt en voel je, je soms erg moe. Krijg je in het tweede trimester eindelijk weer wat energie, ben je ineens alweer aanbeland in het derde en laatste trimester van je zwangerschap. Vanaf 34 weken zwangerschap mag je in Nederland starten met je zwangerschapsverlof. Natuurlijk moeten er nog allerlei praktische zaken geregeld worden, maar vergeet jezelf niet. Je zwangerschapsverlof is ook een mooi moment om even wat tijd aan jezelf te besteden. Vandaag deel ik wat tips! Vergeet die praktische zaken even lekker en neem het er even van. Echt, die hydrofiele luiers hoef je niet te strijken.. nee echt niet!

HEMA beauty - Bringinghappiness.nl

Verwen jezelf met een beautybehandeling

Partner de deur uit ’s morgens? Draai je nog even lekker om en begin daarna op je gemak aan je eigen verwendagje. Daarvoor hoef je echt niet naar een beautysalon, je komt zelf ook een heel eind. Start je dag met een lekker ontbijtje en ga daarna uitgebreid douchen of badderen. Scrub je huid, doe een maskertje op je gezicht, smeer jezelf in met een lekker bodylotion, lak je nagels en ga eventueel nog even naar de kapper of de pedicure.

Fuji Instax mini - Bringinghappiness.nl

Neem nog wat foto’s van jezelf

De een vind het wat leuker dan de ander om een dikke buik te hebben, maar achteraf is het toch leuk om wat foto’s van jezelf te hebben met een dikke buik. Schakel je partner of een vriendin in om wat foto’s van je te maken of ga met de zelfontspanner aan de slag. Met name dat laatste kan voor hilarische foto’s zorgen…

Plan een date-night in

Voor je het weet is die kleine er en dan komt een avondje samen uit gaan met je partner er wat minder snel van. Neem het er nu nog even van en ga samen uit eten, naar de bioscoop of ga samen een fijn weekendje weg. Geniet even van wat tijd samen. Vergeet overigens niet na je bevalling ook regelmatig zo’n avondje in te plannen.

Printable - Bringinghappiness.nl

Rommel nog wat in de babykamer

Hoewel dit toch ook een praktisch ding is, vind ik het ook gewoon heel erg leuk om een beetje te rommelen in de babykamer. Zijn de kasten en de commode helemaal naar je zin ingericht? Is de kamer qua inrichting helemaal naar wens of mis je nog wat leuke accessoires? Hang eventueel nog wat leuke lijstjes op met daarin een leuke poster of maak een leuke naamslinger. Op mijn persoonlijke blog vind je een aantal gratis te downloaden printables, zoals bijvoorbeeld degene op de foto hierboven.

Spreek af met vriendinnen

Normaal gesproken ben je op alle dagen of bepaalde dagen aan het werk en heb je niet altijd tijd om met vriendinnen af te spreken. Mooi moment om weer eens wat afspraken in te plannen met vriendinnen om bij te kletsen. Ga lekker samen lunchen, winkelen of spreek gewoon bij jou thuis af.

RElaxing - Bringinghappiness.nl

Geniet van lekkere dingen

Overdrijven hoeft natuurlijk niet, maar geniet nog even van een gebakje. Je voelt je waarschijnlijk toch al redelijk rond en na de bevalling kun je daar altijd iets aan gaan doen, maar voor nu mag je, jezelf best af en toe even verwennen. Neem dus af en toe een gebakje, chocolaatje of kook nog wat lekkers.

Ga lekker winkelen

Tijd om nog wat leuke spullen in te slaan, voor je kleintje of gewoon lekker voor jezelf! Waarschijnlijk heb je geen zin meer om de hele dag door de stad te slenteren, maar even een uurtje op pad vind je misschien wel even fijn. Anders is er altijd nog de wondere wereld van het online winkelen!

Houd een serie-marathon

Eerlijk is eerlijk, niet iedere zwangere vrouw voelt zich in haar verlof even fit. Niets is dan lekkerder om gewoon wat tijd thuis op de bank door te brengen. Mooi moment om nu eindelijk eens die ene leuke serie te kijken. Dekentje erbij, kopje thee, wat lekkers en kijken maar! En nee.. daar hoef je, je helemaal niet schuldig over te voelen!

Slaap uit!

Heel cliché, maar nu kan het nog. Nu weet ik wel dat veel zwangere vrouwen helemaal niet zo goed meer slapen, maar mocht je hier nou geen last van hebben? Slaap dan vooral een gat in de dag. En anders kun je de serie-marathon altijd nog combineren met een dagje in bed blijven liggen.

Boeken - Bringinghappiness.nl

Lezen!

Ik ben persoonlijk echt gek op lezen en ik vind het heerlijk, maar sinds mijn oudste dochter is geboren kom ik nauwelijks nog aan lezen toe. Geniet tijdens je verlof daarom vooral nog eens van wat boeken. Zoek van tevoren wat boeken uit die je wilt lezen en maak er echt even tijd voor vrij. Zet de TV even uit en kruip met een boek op de bank.

Nog één tip, zorg dat je een groot deel van de praktische zaken al voor je verlof geregeld hebt. Op die manier kun je heerlijk genieten van die paar weken die je nog even voor jezelf hebt zonder dat je het gevoel hebt dat je nog van alles en nog wat moet.

    Stay weird